Wil jij net als onze collega's Merel en Joshua starten met de opleiding tot Verpleegkundig Specialist? Lees snel hun verhalen: verhaal van Merel en verhaal van Joshua.

 • Vanaf januari 2025 zijn er opleidingsplaatsen beschikbaar voor verpleegkundigen die in opleiding willen tot verpleegkundig specialist GGZ.
 • We bieden de opleiding aan bij de GGZVS opleiding te Utrecht (www.ggzvs.nl).
 • De opleiding duurt 3 jaar.

Wie zijn wij?

Lentis is een erkende praktijkinstelling voor de Master Advanced Nursing Practice (MANP). De opleiding is op hbo-masterniveau en leidt op in de opleidingsgraad Master of Science en de beroepstitel Verpleegkundig Specialist GGZ. De opleiding sluit goed aan bij verpleegkundigen:

 • die meer zelfstandigheid en invloed willen in de dagelijkse werkzaamheden en patiëntenzorg én
 • die meer willen weten over behandelmogelijkheden in de GGZ en deze vaardigheden zelf onder de knie willen krijgen.

Het leuke aan deze driejarige opleiding is dat je op drie verschillende werkplekken met diverse doelgroepen en methodieken ervaring opdoet, kortom: afwisselend en generalistisch. Je verdiept je kennis en kunde en brengt je verpleegkundige kwaliteiten verder tot ontwikkeling. Zelfreflectie en je handelen hierop kunnen aanpassen is een essentieel onderdeel van de opleiding bij Lentis. Om je daarbij te helpen is werkbegeleiding, supervisie, coaching en leertherapie onderdeel van je opleiding. Omdat wij jouw ontwikkeling belangrijk vinden, bieden wij ook na de opleiding een ruim scholingsbudget in het kader van een leven lang leren en de herregistratie. Voor verpleegkundig specialisten GGZ is er binnen Lentis een goed werkklimaat.

Dit ga je doen als verpleegkundige in opleiding tot specialist (vios) bij Lentis

Een verpleegkundig specialist GGZ werkt als (regie)behandelaar in de patiëntenzorg, innoveert zorg, werkt mee aan onderzoek en coacht professionals. Tijdens de opleiding staan daarom drie beroepscompetenties centraal: klinisch handelen (inclusief farmacotherapie), innovatie & implementatie en wetenschappelijke kennis & onderzoek. Het ontwikkelen van een passende beroepsattitude is een rode draad door de opleiding. Het theorie onderwijs in Utrecht en het praktijkonderwijs bij Lentis sluiten goed op elkaar aan.

De opleidingsplaats is voor 32 à 36 uur per week, inclusief één dag per week theoretisch onderwijs in het landelijk opleidingscentrum GGZ-VS te Utrecht. Het praktijkleren binnen Lentis vindt plaats binnen verschillende zorggroepen, in ambulante en klinische settingen. Je werkt samen op met een verpleegkundig specialist GGZ. De opleider stelt het opleidingstraject met je samen op gebaseerd op jouw voorkeur, ervaring en interesse.

Ben jij de VIOS die wij zoeken?

Heb jij als verpleegkundige ervaring binnen de GGZ en wil jij je graag verder ontwikkelen? Om voor dit traject in aanmerking te komen, dien je te voldoen aan onderstaande toelatingseisen:

 • je bent geregistreerd als verpleegkundige artikel 3 in het BIG-register;
 • je beschikt over het diploma hbo-verpleegkunde of mbo-verpleegkunde aangevuld met een diploma van een relevante en recente beroepsgerichte vervolgopleiding op hbo-niveau (Bachelor SPH/MWD of Psychologie). Indien je inservice bent opgeleid is er aanvullend een assessment vereist;
 • je hebt minimaal twee jaar werkervaring (minimaal 0.8 FTE) als verpleegkundige in de GGZ;
 • je functioneert bovengemiddeld hbo niveau, aangetoond met bewijsstukken op basis van de CanMeds;
 • je beheerst (passief) de Engelse taal;
 • je beschikt over een geldig rijbewijs B.

"Bij PsyQ Emmen word je gestimuleerd om er gewoon voor te gaan."

Lisanne van Lith is opgeleid tot GZ-psycholoog bij PsyQ Emmen. Ze wilde altijd al begrijpen waarom mensen doen zoals ze…

Wij hebben veel te bieden

 • De opleiding start in januari 2025.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO GGZ.
 • Inschaling gedurende de opleiding is in FWG 60.
 • De studiekosten worden volledig vergoed eveneens als de reiskosten naar Utrecht op basis van openbaar vervoer.
 • Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor de duur van de opleiding. 
 • Ons streven is om bij een positieve afronding van de opleiding met jou een langdurige samenwerking aan te gaan in de functie van verpleegkundig specialist. 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!

Wij bieden jou een interessante opleidingsmogelijkheid met afwisseling, mogelijkheden voor kennisdeling en de ruimte om jezelf te ontplooien. Daarnaast willen wij graag dat je deel komt uitmaken van ons team bij Lentis! Zelfs bij lichte belangstelling mag je bellen, wij beantwoorden graag je vragen. Je kunt contact opnemen met Idelette Kruidhof, opleider GGZ-VS, via 06-20802555.

Meer weten over het werken bij Lentis als verpleegkundig specialist? Bekijk dan eens het volgende filmpje van Idelette: https://youtu.be/pg9UcCHpQ4Q

Interne kandidaten kunnen ook meer informatie vinden op Lentisnet.

Geïnteresseerd?

Heb je interesse en voldoe je aan de gestelde functie-eisen? Maak dit dan kenbaar door een mail te sturen naar vsopleiding@lentis.nl (niet via de button direct solliciteren). Er wordt dan een digitaal sollicitatiedossier voor je aangemaakt. Jouw sollicitatie dient hier uiterlijk 30 juni 2024 in te staan. 

Klik hier voor informatie over de opleiding, aanmeld- en selectieprocedure die beschikbaar is op de website van www.ggzvs.nl.

 

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!