Lentis biedt gespecialiseerde GGZ voor mensen met complexe psychische gezondheidsproblemen. We zijn de grootste zorgorganisatie van Noord-Nederland. We hebben dan ook een breed scala aan zorgvormen en specialismen in huis, om onze cliënten passende zorg te kunnen bieden.  

Werken bij een specialist

Al ruim 100 jaar biedt Lentis gespecialiseerde GGZ voor mensen met complexe psychische gezondheidsproblemen. Jaarlijks helpt Lentis ruim 30.000 mensen. Wij bieden deskundige, kwalitatieve zorg vanuit onze verschillende zorggroepen en diensten. Onze zorg is HKZ-gecertificeerd en het Autisme Team Noord-Nederland en het CIP beschikken over het keurmerk TOPGGZ. Daar zijn wij erg trots op! Je leest meer over onze zorg op Lentis.nl.  

Lentis heeft voor 2023 tot en met 2026 een strategische koers uitgewerkt: hierin staat wat onze keuzes zijn voor de komende vier jaar en welke doelen wij willen behalen. Iedere beslissing die we nemen toetsen we aan deze koers. Omdat de GGZ altijd in beweging is, zowel binnen Lentis als daarbuiten, kunnen we deze strategische koers jaarlijks herzien. Bekijk hier de strategische koers voor 2023 – 2026. 

Als Lentis zetten we ons dagelijks in om een gezond en kansrijk perspectief voor alle mensen in onze regio te bieden. We willen bijdragen aan het doorbreken van patronen die soms van generatie op generatie zijn overgedragen. Tegelijkertijd moeten we ervoor zorgen dat zorg van goede kwaliteit beschikbaar en betaalbaar blijft. Om onze ambitie te verwezenlijken werken we vanuit deze waarden:  

Wij zijn gastvrij

Bij Lentis voel je je welkom, gehoord en gezien

Wij zijn optimistisch

Wij denken altijd in mogelijkheden

Wij zijn wijs

We verzamelen kennis en kunde om praktisch en toegewijd aan de slag te gaan

Wij zijn avontuurlijk

We durven net iets verder te gaan en geloven in kansen

Lentis Research

Binnen Lentis doen onderzoekers, promovendi en onderzoeksassistenten wetenschappelijk onderzoek, waarmee we de zorg voor onze cliënten blijven verbeteren. Bovendien dragen we hiermee bij aan kennisontwikkeling van psychische klachten. De onderzoekers evalueren de effecten van onze zorg en bekijken waar de zorg beter of anders kan. Ben je nieuwsgierig naar de lopende onderzoeken, de werkwijze en het onderzoeksteam?

Noord-Nederland heet je welkom! 

Het Noorden is mooi en dynamisch, dat maakt het werken in deze regio extra bijzonder. Door de nuchtere en vriendelijke mentaliteit in het Noorden voel je je al snel op je gemak.

Werken bij Lentis kun je combineren met wonen in de bruisende stad en de rust en ruimte van de Ommelanden. Minder drukte, minder files, minder stress en juist meer rust en ontspanning, zonder verlies van stadse voorzieningen.

Lentis is de grootste zorgorganisatie van Noord-Nederland. Kunnen wij jou binnenkort ook welkom heten? 

Wij zorgen ook voor jou

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

  • Een goed salaris
  • Je blijft jezelf ontwikkelen
  • Een hecht en betrokken team

Leer het vak bij Lentis

Ontdek bij Lentis boeiende zorgopleidingen en stages. Of je nu geïnteresseerd bent in psychiatrie, ouderenzorg, of een ander zorgaspect, wij bieden diverse mogelijkheden.

Opleidingen

Voor alle zorgprofessionals die werken bij Lentis bieden wij de mogelijkheid om door te leren. Omdat we een breed scala aan zorgvormen en specialismen hebben, kun je je op verschillende gebieden ontwikkelen en blijf je leren!

Stages

Bij Lentis krijg je de kans om waardevolle ervaring op te doen in diverse vakgebieden, van zorg tot ondersteunende functies zoals ICT. Als een van de grootste Noordelijke werkgevers bieden we uitgebreide stageopties. Bij Lentis zijn er verschillende, mooie stage- en afstudeerplekken.

Of combineer werken & leren

Lentis biedt diverse mogelijkheden voor werkervaring. Als zorgstudent kun je tijdens je studie en vakantie bij ons aan de slag. Ook als je een andere studierichting volgt kunnen we jou in diverse afdelingen gebruiken, bijvoorbeeld in het facilitair bedrijf. Of je nu een aanvullende zorgbaan zoekt of flexibel wilt werken, bij Lentis ben je op de juiste plek!

Vrijwilligerswerk bij Lentis

Vrijwilligers geven net dat beetje extra aandacht en dat maakt voor onze cliënten vaak het verschil. Vrijwilligers zorgen niet alleen voor sfeer en gezelligheid, maar brengen ook hun eigen kennis en ervaringen mee. Het wordt vaak onderschat hoe ontzettend belangrijk dat is.

“Er is hier zoveel ruimte om te groeien."

Sinds oktober 2019 werkt Rebecca Elbert als orthopedagoog bij Lentis Jonx Hoogezand. Ze zit helemaal op haar plek dankzij het…

Heb je vragen? Wij staan voor jou klaar!

Heb je vragen over een vacature, het werken bij Lentis of wil je eens langskomen om sfeer te proeven? Neem dan gerust contact op met onze afdeling recruitment. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 – 17:00 uur.