Voor het ambulante team angst en dwang & psychotrauma zijn wij op zoek naar een GZ-psycholoog. Dit team valt onder PsyQ Groningen. We gaan graag met jou in overleg wanneer jij bij ons start. Als GZ-psycholoog:

 • maak jij het verschil voor cliënten met ptss, angst- en/of dwangstoornissen;
 • geef jij diverse behandelingen, waaronder intensieve trauma behandeling;
 • werk je multidisciplinair in een divers behandelteam van professionals en specialisten;
 • ben je op loopafstand van de mooie binnenstad Groningen!

Daarom is PsyQ de plek voor jou

Je levert een bijdrage door het meedenken en uitvoeren van specialistische behandelprogramma’s die erop zijn gericht om de cliënten van PsyQ te begeleiden in de weg naar herstel. De leeftijdscategorie waarin zij vallen ligt tussen de 18 en 65 jaar. Je biedt zowel individuele- als groepstherapie aan cliënten die behandeling, vanuit het specialistische kader(SGGZ) nodig hebben. Denk aan het geven van: intensieve trauma behandeling(ITB), EMDR, imaginaire exposure, cognitieve- en schematherapie. Jouw mede collega’s bekleden functies als: psychiater,(gz-) psycholoog, verpleegkundige, vak therapeut en/of systeemtherapeut.

Lees hier meer over PsyQ Groningen

Zo maak jij het verschil

 • Je doet intakes, indicatiestelling en adviesgesprekken en voert individuele behandelingen uit.
 • Je geeft al naar gelang jouw ervaring groepstherapie (bijv. schematherapie) en voert psychodiagnostisch onderzoek uit.
 • Je geeft werkbegeleiding en supervisie aan basispsychologen in het kader van de GZ-opleiding.
 • Je biedt consulten aan verwijzers en andere instellingen en verzorgt desgevraagd trainingen en/of cursussen.
 • Je neemt deel aan interne werkgroepen en/of projecten, intern of in samenwerking met ketenpartners.

"Je reflecteert heel veel op jezelf: hoe verhoud ik me tot de patiënten?"

Na tien jaar werken als docent en studieloopbaanbegeleider op de Hanzehogeschool vond Nienke Velterop dat het tijd was voor een…

Dit krijg je van ons

Bij PsyQ hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Daarnaast kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 4.108,- tot maximaal € 6.264,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in aanloopschaal 64 of FWG 65 volgens de cao GGZ.
 • Naast vakantiegeld van 8% een eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarsalaris.
 • Een eenmalige uitkering van 1% van het bruto jaarsalaris per 1 augustus 2024.
 • Een loonsverhoging van 4% van je bruto maandsalaris per 1 december 2024.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets- en sportabonnement.
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega’s sporten of een health-check doen.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Wil je meer weten over werken bij PsyQ? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s.

Dit zoeken we in jou

Wij zoeken een GZ-psycholoog om als regiebehandelaar ons team te komen versterken. Je vindt het interessant om met langdurige problematieken te werken en vindt het belangrijk om jou te blijven door ontwikkelen.

Verder ben jij initiatiefrijk en heb je een samenwerkingsgerichte houding richting het team en onze samenwerkingspartners. Dit maakt ook dat jij verbindend kunt werken en gericht bent op het maken en behalen van (team)resultaten. Teamwork en doorzetten zijn je dus niet vreemd. Dit past namelijk erg goed in de lijn van het team en in de vorm van de gegeven behandelingen.

 • een afgeronde academische opleiding psychologie en deze aangevuld met een opleiding tot GZ-psycholoog;
 • bij voorkeur ervaring met EMDR of je wilt hier een opleiding voor volgen;
 • een BIG registratie als GZ-psycholoog en een geldige AGB-code of kan deze aanvragen;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met inhoudelijk manager Fimmy Wezeman, via 050 – 5223344.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij PsyQ het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Solliciteer voor 3 juni 2024 via het sollicitatieformulier. Motiveer jij je enthousiasme voor deze functie liever live dan in een motivatiebrief? Geen probleem, een motivatiebrief mag maar is niet verplicht. De sollicitatiegesprekken worden in overleg met jou afgestemd. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Ceylan van der Staaij, adviseur werving en selectie, via 06 –  57583974 of 050- 409 7878.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!