Eline Bouwman werkt al sinds 2006 bij Lentis en sinds 2019 bij de afdeling Angst & Dwang. In gesprek is ze energiek en bevlogen, precies de eigenschappen die ze ook graag tijdens haar werk inzet. “Lentis heeft veel in huis, dus je kan alle kanten op.”

 

Eline is enthousiast over haar werk, Maar waarom? “Ik word heel blij van in actie komen en dingen ondernemen. Dat is precies wat nodig is bij angst en dwang. Met mijn cliënten ga ik vaak op pad, bijvoorbeeld naar de binnenstad die hier dichtbij is. Je praat natuurlijk ook met je cliënten, maar de core business is exposure. Ik kan mijn energie kwijt, want je bent letterlijk in beweging. Ik zit niet veel achter een scherm.”

“Ik vind het heel leuk dat ik op deze afdeling toe kom aan behandelen. Het kan om complexe problematiek gaan, het is echt wel een beetje puzzelen. Met complex bedoel ik dat er vaak sprake is van comorbiditeit: iemand komt bijvoorbeeld binnen met een sociale angststoornis, maar daarnaast spelen vaak andere dingen zoals persoonlijkheidsproblematiek, depressie of trauma mee. Die maken de behandeling ingewikkelder, je moet oog hebben voor belemmeringen.”