Na tien jaar werken als docent en studieloopbaanbegeleider op de Hanzehogeschool vond Nienke Velterop dat het tijd was voor een nieuwe stap. Dat was in 2018. Inmiddels heeft ze de GZ-opleiding bij Lentis afgerond en werkt ze op de specialistische GGZ in Delfzijl. “Ik merkte tijdens mijn werk als docent dat ik de meeste voldoening haalde uit de een-op-een-gesprekken met studenten.”

Nienke werkt in Delfzijl, een bewuste keuze. “Ik werkte hier al één dag in de week toen ik in 2019 begon bij Lentis. Niet voor het poliklinische team maar in de basis GGZ. Ik kwam de collega’s van de poli dan tegen op de gang en ik vond het toen al een heel fijne werksfeer. De lijntjes zijn hier kort: mensen weten elkaar makkelijk te vinden en we stappen regelmatig tussendoor bij elkaar binnen. In de specialistische GGZ is multidisciplinair werken cruciaal, maar dat betekent niet vanzelfsprekend dat iedereen zo bij elkaar binnenloopt en dat alles vanzelf gaat. Dat gevoel heb ik hier wel, en dat voelt goed.”

Een fijne werkomgeving dus. Bovendien dichtbij huis, want Nienke woont op Het Hogeland in Noord-Groningen. Het is een van de vele plekken die Nienke binnen Lentis heeft gezien. Want tijdens haar GZ-opleiding werkte ze in het eerste jaar bij PsyQ, op de afdeling depressie aan de Hereweg in Groningen. En in 2022, tijdens het tweede jaar van haar opleiding, was ze weer te vinden bij FACT Westerkwartier. En nu dus in Delfzijl, dichtbij het water.