Voor het cluster ouderenpsychiatrie team ambulant Oost zijn wij per direct op zoek naar een GZ-psycholoog voor 24-36 uur. Het team is gehuisvest in Winschoten, waarbij je de regio Oost-Groningen bedient. Je biedt ambulante behandeling aan oudere mensen met problemen en beperkingen voortvloeiende uit een psychiatrisch ziektebeeld. Als GZ-psycholoog:

 • kom je te werken in een specialistisch, kundig en dynamisch team;
 • maak je het verschil voor kwetsbare ouderen met diverse psychiatrische problematiek;
 • word jij gefaciliteerd om je rol als regiebehandelaar te kunnen pakken.

Daarom is het team ambulant oost de plek voor jou 

De werkzaamheden die je uitvoert zijn divers en niet locatie gebonden. We zien de mens als meer dan een patiënt met een klacht: we kijken en luisteren naar de persoon, beschouwen de problematiek in een context en een voorgeschiedenis, luisteren naar het hele (levens)verhaal en maken samen met de patiënt de behandeling op maat.

Jouw patiënten zijn mensen van 67 jaar en ouder met psychiatrische klachten. Vaak zijn er meerdere problemen en aandoeningen tegelijk. Dat kunnen naast psychische en lichamelijke problemen en aandoeningen ook beginnende geheugenproblemen zijn. Deze oudere doelgroep heeft een grotere mate van kwetsbaarheid, ofwel ‘frailty’. Dit is een verhoogde gevoeligheid voor stressoren die samengaat met een afname van het vermogen om de balans te behouden. Kleine verstoringen kunnen leiden tot de ontwikkeling van ernstige gezondheidsproblemen en functiebeperkingen bij jouw patiënten. Je gaat vraaggericht werken met de patiënt, diens netwerk en partners in de zorg, zowel binnen als buiten Lentis.

Lees hier meer over de ouderenpsychiatrie.

Wat ga je doen? 

Naast de basiswerkzaamheden voer jij de volgende werkzaamheden uit: 

 • Je bent regiebehandelaar van patiënten volgens het kwaliteitsstatuut.
 • Je geeft van individuele psychologische behandelingen.
 • Het verrichten van neuropsychologisch onderzoek, in samenwerking met ervaren psychodiagnostisch werkers.
 • Mede ontwikkelen van nieuw behandelaanbod, waaronder groepsbehandelingen.
 • Bewaken van de continuïteit en kwaliteit van de zorg, daarbij zorgdragen voor registratie en dossiervorming.
 • Binnen het multidisciplinair team uitvoeren van crisisinterventies, bemiddelen bij opnames en verwijzingen.
 • Mede zorgdragen voor een veilig, gezond en professioneel behandel- en werkklimaat.
 • Werkbegeleiding en/of supervisie geven aan een GZ-psycholoog in opleiding.

"Je reflecteert heel veel op jezelf: hoe verhoud ik me tot de patiënten?"

Na tien jaar werken als docent en studieloopbaanbegeleider op de Hanzehogeschool vond Nienke Velterop dat het tijd was voor een…

Dit krijg je van ons 

 • Direct een vast contract.  
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in de aanloopschaal 64 of FWG 65 volgens de cao GGZ (€ 4.108 -  € 6.264).
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een  fulltime dienstverband. 
 • Een balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband. 
 • Een team waarin betrokkenheid erg belangrijk is.  

Qua secundaire voorwaarden heeft de cao GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.  

Dit zoeken we in jou  

We werken vraaggericht met de patiënt, het netwerk en partners in de zorg binnen en buiten Lentis. Het verdiepen van onze kennis, ontwikkelen van onze expertise en deze regionaal aanbieden aan andere zorgverleners en zorgvragers vinden wij belangrijk. Wij zoeken een GZ-psycholoog die initiatief en verantwoordelijkheid durft te nemen. Je wil graag een bijdrage leveren aan het innoveren en verbeteren van de zorg.

Verder ben je:  

 • geregistreerd als GZ-psycholoog, bij voorkeur aangevuld met een opleiding VGCT en EMDR;
 • in het bezit van een BIG-registratie en een AGB-code of bent bereidt deze aan te vragen;
 • in het bezit van een rijbewijs.

Enthousiast of meer weten?  

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Carina van Dijk-Pluim, teamleider algemene zaken via 06 – 45326487 of Renske van der Hoeven, gz-psycholoog via 06 - 45749894.

Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. Neem voor vragen over het proces contact op met Ceylan van der Staaij, adviseur werving en selectie via 06 - 57583974 of 050 -  409 78 78.

De sollicitatiegesprekken worden in overleg met jou ingepland.  

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!