Voor het ambulante team in Stadskanaal zijn wij op zoek naar een gz-psycholoog voor 16 uur in de week. Mocht je voor meer uren willen werken dan is dit mogelijk in combinatie met de locaties in Hoogezand en Delfzijl. We gaan graag met jou in overleg wanneer jij bij ons start. Als gz-psycholoog:

 • werk je met een heel diverse doelgroep met uiteenlopende vormen van psychiatrische problematiek, zoals psychotrauma’s;
 • ben je de regiebehandelaar in het multidisciplinair overleg;
 • krijg je de ruimte en het vertrouwen om creatief na te denken over behandelmogelijkheden en zorgoplossingen op maat.

Daarom is de ambulante poli in Stadskanaal de plek voor jou

Je komt te werken op een uitdagende en professionele werkplek in een complex werkveld. Het team waar jij in komt te werken bestaat uit (kinder- en jeugd)psychiaters, artsen, (gezondheidszorg-)psychologen, orthopedagogen en ambulante hulpverleners. Jullie worden ondersteund door het secretariaat. Op de ambulante poli behandel je kinderen en jongeren van 0 tot en met 18 jaar. In jouw functie krijg je te maken met alle vormen van psychiatrische problematiek. Denk aan ADHD, autisme, psychotrauma’s en angst- en stemmingsstoornissen. Die breedte en diversiteit maken jouw baan interessant. Tegelijkertijd krijg je de kans om te kijken waar jouw affiniteit ligt. Extra uitdagend: als gz-psycholoog en dus hoofdbehandelaar pak jij de meest complexe cases op. Hierbij werk je mensgericht en wordt jouw persoonlijke inbreng gewaardeerd.

Jouw toekomstige collega’s over het team

“Waarom is werken bij Jonx Stadskanaal zo leuk? Je wordt onderdeel van een hecht team met toegewijde professionals. Bij ons krijg je de kans om het leven van jongeren positief te beïnvloeden en het verschil te maken in hun toekomst. Dit kan jij optimaal doen, omdat je gaat werken in een omgeving vol met kennis en expertise. Daarnaast wordt leren bij ons erg gestimuleerd. Los van cursussen en opleidingen, leren we ook graag van elkaar.”

Lees meer over Jonx Stadskanaal.

Wat ga je doen?

Naast de basiswerkzaamheden voer jij de volgende werkzaamheden uit:

 • je coördineert de trajecten en waarborgt de kwaliteit en continuïteit. Dit doe je bijvoorbeeld door je collega’s aan te sturen en te coachen;
 • je voert complexe behandelingen uit in een systeemgericht, cognitief, gedragstherapeutisch kader;
 • je werkt nauw samen met je team en maakt deel uit van ons platform van (gz-)psychologen en van expertteams, waarin we kennis en expertise uitwisselen. Op die manier draag je actief bij aan de verdere ontwikkeling en implementatie van de zorgprogrammering;
 • je werkt veel samen met ketenpartners als behandel- en expertisecentra, gebiedsteams en gemeenten, maar ook kinderdagverblijven, scholen en bijvoorbeeld sportverenigingen;
 • je neemt deel aan de (Spoed voor Jeugd-)crisisdienst.

"Je reflecteert heel veel op jezelf: hoe verhoud ik me tot de patiënten?"

Na tien jaar werken als docent en studieloopbaanbegeleider op de Hanzehogeschool vond Nienke Velterop dat het tijd was voor een…

Dit krijg je van ons

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in aanloopschaal 64 of FWG 65 volgens de cao GGZ (€ 4.108 - € 6.264 bij een 36-urige werkweek).
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Een team waarin betrokkenheid erg belangrijk is.

Qua secundaire arbeidsvoorwaarden heeft de cao GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Dit zoeken we in jou

Een baan met veel afwisseling en uitdaging is echt iets voor jou. Jij vindt het leuk om jonge cliënten te behandelen met de meest uiteenlopende psychiatrische problematieken en om je behandelplan op de cliënt af te stemmen. Omdat jij de regie hebt over het behandeltraject, is het belangrijk dat je goed bent in besluiten nemen, de lijnen uitzetten en collega’s aansturen en coachen. Verder werk je zowel graag zelfstandig als in teamverband.

Verder heb je:

 • een afgeronde academische opleiding psychologie en deze aangevuld met een opleiding tot gz-psycholoog;
 • een BIG-registratie, AGB-code en SKJ-registratie;
 • enkele jaren ervaring in het ggz-werkveld;
 • een rijbewijs, dit is van belang omdat je participeert in de Spoed voor Jeugd-crisisdienst in de regio.

Enthousiast of meer weten?

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Susan Faay, teamleider algemene zaken, via 06 – 82065016. Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie voor 27 augustus.s. Neem voor vragen over het proces contact op met Milena de Jong, adviseur werving & selectie, via 06 – 57402562 of 050 – 409 78 78.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!