Voor PsyQ Groningen zijn wij per direct op zoek naar een klinisch psycholoog. We gaan graag met jou in overleg wanneer jij bij ons start. Het multidisciplinair opgebouwde team werkt nauw samen, waardoor er een breed en specialistisch behandelaanbod geboden kan worden. Als Klinisch psycholoog:

 • lever je een bijdrage aan de zorg voor onze bipolaire cliënten en de cliënten met depressieve klachten;
 • kom je te werken met een zeer gevarieerde doelgroep;
 • is het prachtige Groningen jouw werklocatie; 
 • kom je te werken op een werkplek met een uitstekend opleidingsklimaat;
 • ga je werken in een enthousiast en bevlogen multidisciplinair team.

Daarom is PsyQ Groningen de plek voor jou!

Werken als klinisch psycholoog bij het PsyQ team depressie/bipolair betekent dat je deel gaat uitmaken van een specialistisch team dat zich richt op stemmingsstoornissen. We streven er naar ons groepsaanbod steeds verder uit te breiden. Er is nu een CGT, SFT, IPSRT en activerende groep. Daarnaast werken er psychiaters, psychologen, verpleegkundig specialisten, SPV’ers en is er een systeemtherapeut en een PMT’er in ons team. We werken met cliënten met depressie en bipolaire klachten. Het spectrum is breed, we zien jonge studenten, maar ook mensen die al langer in zorg zijn in verband met manische en depressieve episodes. Daarnaast komt ook persoonlijkheidsproblematiek en trauma veel voor bij cliënten in ons team. We streven ernaar comborbiditeit zo veel mogelijk mee te behandelen en verwijzen pas door naar andere teams als een behandelvraag onze expertise overstijgt.

Wat ga je doen?

Naast de basiswerkzaamheden voer jij de volgende werkzaamheden uit: 

 • Je neemt deel aan multidisciplinair overleg en bent door de regiebehandelaren te consulteren als specialist.
 • Je coacht, begeleidt en superviseert ambitieuze behandelaren binnen onze teams en desgewenst draag je bij aan scholing, wetenschappelijk onderzoek en beleid. Je levert je bijdrage in het opleiden van GZ psychologen en klinisch psychologen.
 • Je vervult een coördinerende rol als regiebehandelaar in het zorgproces/behandeltraject en voert regie over het behandelplan waardoor de continuïteit en kwaliteit van de te leveren zorg wordt gewaarborgd.
 • Je verricht intakes en psychodiagnostisch onderzoek en behandelt cliënten in een systeemgericht, cognitief, gedragstherapeutisch kader waarin ruimte is voor het ervaringsperspectief.
 • Je voert diverse vormen van behandeling uit met daarbij aandacht voor leefstijl, ervaringskennis, participatie en herstel binnen de context van de cliënt.

"Bij Lentis zijn genoeg interessante afdelingen waar je het naar je zin kan hebben!"

Marian Kievitsbosch had als jong meisje al het idee om psychologie te studeren. Sinds 2016 werkt ze als Gezondheidszorgpsycholoog bij…

Dit krijg je van ons:

 • Direct een vast contract.  
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in de aanloopschaal 69 of FWG 70 volgens de cao GGZ ( € 4.785 - € 7.419 ). Je wordt benoemd in de functie van Klinisch psycholoog.
 • Ten behoeve van de accreditatie is jaarlijks een persoonlijk budget beschikbaar gesteld van € 4265,76 naar rato van het dienstverband.
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband. 
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband. 
 • Een team waarin betrokkenheid en samenwerken erg belangrijk is.

Qua secundaire voorwaarden heeft de CAO GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Dit zoeken we in jou  

We zoeken een collega die stevig in zijn/haar schoenen staat met uitstekende reflecterende vermogens die in staat is een goede therapeutische relatie op te bouwen met de cliënt. Ervaring met MBT of SFT kan een pre zijn maar affiniteit met de doelgroep, het goed kunnen samenwerken in een team en mogelijk een verdere  professionele ontwikkeling in deze methodieken is evenzeer van belang.

Verder heb je:  

 • een afgeronde opleiding tot klinisch psycholoog;
 • een BIG registratie en een geldige AGB-code;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG) ontvangen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Enthousiast of meer weten?

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Nadine Middelkoop, inhoudelijk teamleider via 050 – 522 33 38 of met Agnes Kuiper, algemeen teamleider via 06 - 23695620. Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. Neem voor vragen over het proces contact op met Ceylan van der Staaij, adviseur werving en selectie via 06 - 57583974  of 050 – 409 78 78.

De sollicitatiegesprekken worden in overleg ingepland.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!