Voor het cluster ouderenpsychiatrie team ambulant west zijn wij per direct op zoek naar een klinisch psycholoog. Het team is gehuisvest in de stad Groningen en biedt kortdurende en langdurende ambulante behandeling aan oudere mensen met problemen en beperkingen voortvloeiende uit een psychiatrisch ziektebeeld. Als klinisch psycholoog:

 • ga je onderdeel uitmaken van een enthousiast team bij een polikliniek ouderenpsychiatrie die volop in ontwikkeling is; 
 • vind je het belangrijk dat er naast de klachten ook gekeken wordt naar netwerk, de context en herstelfactoren;
 • krijg je bij ons direct een vast contract.  

Daarom is het team ambulant west de plek voor jou

Werkend vanuit de kracht van elke discipline wordt goede diagnostiek, behandeling, begeleiding en advies geleverd aan de doelgroep. Team west is actief in Groningen stad en de westkant van Groningen.
Van de medewerkers verwachten we naast het nemen van initiatief en verantwoordelijkheid, de inzet om bij te dragen aan innovatie en verbetering van de zorg. We werken vraaggericht met de patiënt, met het netwerk en de partners in de zorg binnen en buiten Lentis. We verdiepen onze kennis, ontwikkelen onze expertise en bieden dit regionaal aan andere zorgverleners en zorgvragers aan.

Quote van een toekomstig KP collega: "Als KP-er binnen de ouderenpsychiatrie zijn je werkzaamheden divers, van zorgvuldige diagnostiek tot (complexe) psychotherapieën bij een doelgroep waarbij psychologische behandeling nog vaak goed mogelijk is, maar nog niet altijd voldoende aandacht krijgt. Er is aandacht voor de context en levensfase. Ook zijn rouw en verlies onderwerpen die vaak aan bod komen. Daarnaast brengen ouderen vaak bijzondere levensverhalen met zich mee. In ons enthousiaste en kundige team is samenwerking belangrijk, zowel met elkaar als met het netwerk.’’   

Wat ga je doen? 

Naast de basiswerkzaamheden voer jij de volgende werkzaamheden uit: 

 • Je bent regiebehandelaar van patiënten volgens het kwaliteitsstatuut.
 • Het verrichten van complexe diagnostiek, waaronder NPO’s, PO’s, intakes en indicatieonderzoeken ten behoeve van de gewenste behandelvorm.
 • Je voert psychologische en/of psychotherapeutische behandelingen uit.
 • Je hebt contacten met verwijzers, het systeem en andere hulpverleners binnen en buiten Lentis.
 • Je hebt een coachende/adviserende rol naar behandelaren betreffende de uitvoering van de behandeldoelen.
 • Je kan supervisie en werkbegeleiding geven aan vakgenoten in opleiding.
 • Een bijdrage leveren aan het behandelbeleid en onderzoek.

"Bij Lentis zijn genoeg interessante afdelingen waar je het naar je zin kan hebben!"

Marian Kievitsbosch had als jong meisje al het idee om psychologie te studeren. Sinds 2016 werkt ze als Gezondheidszorgpsycholoog bij…

Dit krijg je van ons 

 • Direct een vast contract.  
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in de aanloopschaal 69 of FWG 70 volgens de cao GGZ (€ 4.785 -  € 7.419). Je wordt benoemd in de functie van klinisch psycholoog. 
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een  fulltime dienstverband. 
 • Ten behoeve van de accreditatie is jaarlijks een persoonlijk budget beschikbaar gesteld van € 4265,76 naar rato van het dienstverband.
 • Een balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband. 
 • Een team waarin betrokkenheid erg belangrijk is.  

Qua secundaire voorwaarden heeft de cao GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Dit zoeken we in jou  

We vinden het belangrijk dat jij kwaliteitsgericht, flexibel, stressbestendig, creatief en innovatief bent. Naast het geven van diverse psychotherapieën zie je ook het belang om tijdens crisissituaties een multidisciplinaire samenwerking op te zoeken.

Verder ben je:

 • geregistreerd als klinisch psycholoog;
 • een BIG-registratie en een AGB-code of bent bereidt deze aan te vragen.

Enthousiast of meer weten?  

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Theo Kammenga, teamleider algemene zaken via 06 – 30744597.

Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. Neem voor vragen over het proces contact op met Ceylan van der Staaij, adviseur werving en selectie via 06 – 57583974 of 050 –  409 78 78.

De sollicitatiegesprekken worden in overleg met jou ingepland.  

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

 

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!