Voor PsyQ Groningen - Persoonlijkheidsproblematiek deeltijd zijn wij per direct op zoek naar een GZ-psycholoog. We gaan graag met je in overleg, wanneer je bij ons start. Er wordt op deze afdeling gewerkt met de MBT-methodiek. Als GZ-psycholoog:

 • werk je graag in een dynamisch multidisciplinair team. Bij deze doelgroep is veel afstemming nodig met de rest van het behandelteam;
 • ben je bereid om opgeleid te worden tot MBT-therapeut en aanvullende cursussen te volgen.

Daarom is PsyQ Groningen de plek voor jou!

De afdeling Persoonlijkheidsproblematiek deeltijd behandelt in een deeltijdsetting cliënten met ernstige persoonlijkheidsproblematiek in een samenhangend behandelprogramma. Er wordt multidisciplinair gewerkt. De cliënten volgen met name groepstherapieën. Er worden twee therapie stromingen binnen de deeltijd aangeboden, schemagerichte therapie (SFT) en mentaliseren bevorderende therapie (MBT). Om goed methodisch te kunnen blijven werken en zicht te blijven houden op eventuele overdacht en tegenoverdracht, is er wekelijkse multidisciplinair overleg en tweewekelijkse intervisie met het andere MBT team onder begeleiding van een programmasupervisor. 

Vanuit het team: ‘’Houd jij van intensief samenwerken op een afdeling waar écht tijd is voor de inhoud en veel aandacht gaat naar werkplezier en is het voor jou tijd voor een nieuwe uitdaging? Dan is dit jouw baan!’’

Wat ga je doen?

Naast de basiswerkzaamheden voer jij de volgende werkzaamheden uit:

 • Je bent regiebehandelaar en behandelcoördinator van een MBT-groep en werkt volgens de actuele richtlijnen voor persoonlijkheidsproblematiek.
 • Samen met een MBT-collega uit je team geef je wekelijkse groepstherapieën volgens het MBT-referentiekader.
 • Daarnaast ben je regiebehandelaar van de helft van de cliënten uit de groep die je tevens ziet voor individuele therapie.
 • Je ziet cliënten in het voor- en nazorgtraject van de groep.
 • Naast de MBT-werkzaamheden doe je intakes, adviesgesprekken, diagnostiek en draag je zo nodig bij aan wetenschappelijk onderzoek.
 • Eens per maand is er deskundigheidsbevordering met collega’s van het MBT-programma en is er beleidsvergadering.

"Je reflecteert heel veel op jezelf: hoe verhoud ik me tot de patiënten?"

Na tien jaar werken als docent en studieloopbaanbegeleider op de Hanzehogeschool vond Nienke Velterop dat het tijd was voor een…

Dit krijg je van ons:

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in aanloopschaal 64 of FWG 65 volgens de cao GGZ (€ 4.108 - € 6.264 ). Je wordt benoemd in de functie van GZ-psycholoog. 
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s.

Qua secundaire voorwaarden heeft de CAO GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden. 

Dit zoeken we in jou  

Je hebt aantoonbare affiniteit en/of ervaring met de behandeling van cliënten met persoonlijkheidsstoornissen; je bent gemotiveerd om te werken met mensen die door trauma’s of nare ervaringen moeilijk een werkrelatie aan kunnen gaan. Je hebt een uitstekend reflectievermogen, je bent stressbestendig en flexibel. Het voorkomen en hanteren van crisis is een wezenlijk onderdeel van deze behandeling. Je moet affiniteit hebben met crisis en snel een risicotaxatie kunnen doen, overleggen en handelen.

Verder heb je:  

 • een afgeronde academische opleiding psychologie en deze aangevuld met een opleiding tot GZ-psycholoog;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding;
 • een geldige BIG registratie en bent in het bezit van een AGB code.

Enthousiast of meer weten?  

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Dirk ‘t Mannetje, GZ psycholoog & behandelcoördinator MBT, te bereiken via het secretariaat 050 - 522 33 44 of met Agatha Hollander, manager inhoudelijke zaken via 06 – 45386316.

Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. Neem voor vragen over het proces contact op met Ceylan van der Staaij, adviseur werving & selectie, 06 – 57583974 of 050 – 409 78 78.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!