Voor de polikliniek Stadskanaal zijn wij op zoek naar een sociaal psychiatrisch verpleegkundige. We gaan graag met jou in overleg wanneer je bij ons start. Het team werkt nauw samen met het FACT team in Stadskanaal, waardoor er samen gespecialiseerde zorg geboden kan worden aan mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen (EPA). Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige:

 • ga je onderdeel uitmaken van een enthousiast team bij een polikliniek volwassenenpsychiatrie die volop in ontwikkeling is;
 • krijg je bij ons direct een vast contract;
 • vind je netwerkpsychiatrie belangrijk en zijn Positieve Gezondheid en Herstel ondersteunde Zorg thema’s die je aanspreken. 

Daarom is Lentis de plek voor jou

Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige ga je aan de slag bij de polikliniek volwassenenpsychiatrie in Stadskanaal. De polikliniek is samen met FACT Stadskanaal een onderdeel van Lentis FACT en Electieve zorg. We bieden gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg aan mensen met complexe psychische problemen en aandoeningen. Binnen de polikliniek krijg je veel ruimte om je eigen talenten en expertise in te zetten. Onze doelgroep is tussen de 18 en 67 jaar en heeft problematieken zoals stemmingsstoornissen, angststoornissen, ADHD, psychotrauma’s en persoonlijkheidsproblematiek. Naast individuele behandelingen bieden we ook groepsbehandelingen aan. We kijken naar alle levensgebieden, luisteren naar het hele verhaal van de cliënt en maken samen met de cliënt een goede casusconceptualisatie zodat we de behandeling op maat kunnen afstemmen. 

Als SPV’er kijk je niet alleen naar de cliënt als individu, maar ook naar de gehele sociaal-maatschappelijke context. In deze functie heb je vaak een coördinerende rol. Jij bent degene die in contact staat met de omgeving en betrekt dan ook familie en vrienden bij de behandeling. Op deze manier vul je het team van psychiaters, psychologen en verpleegkundigen aan en wordt een integrale behandeling mogelijk gemaakt. We waarderen een proactieve houding en vinden onderlinge verbinding belangrijk om kwalitatief goede zorg te bieden. Je hebt dan ook nauw contact met andere afdelingen binnen Lentis en met verschillende netwerkpartners. 

Lees meer over de Polikliniek in Stadskanaal

Zo maak jij het verschil

 • Dagelijks behandel je cliënten met psychiatrische of psychosociale problemen. Dit doe je op locatie of bij de cliënt thuis.
 • Je geeft groepsbehandelingen, neemt deel aan het Multi Disciplinair Overleg en voert zelfstandig de afgesproken behandeling uit in afstemming met je collega's. 
 • In samenspraak met de regiebehandelaar voer je intakegesprekken en lever je een bijdrage
 • aan het opstellen en inbrengen van behandelvoorstellen.
 • Je bent verantwoordelijk voor dossiervorming in overleg met de regiebehandelaar.
 • Je draagt zorg voor adequate verslaglegging en registratie.
 • Je geeft consulenten aan verwijzers en instellingen.
 • Een aantal keer per maand neem jij deel aan de 24-uurs crisisdienst van Lentis.

"Binnen de psychiatrie moet je veel creatiever zijn als verpleegkundige. Het brein is iets heel anders dan een kapotte knie."

Als jongetje droomde Jan Oosterbeek er van om profvoetballer te worden. Na een goede poging is dit uiteindelijk niet gelukt.…

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Daarnaast kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 3.076,- tot maximaal € 4.785,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in aanloopschaal 54 of FWG 55 volgens de cao GGZ.
 • Naast vakantiegeld van 8% een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.
 • Een eenmalig uitkering van 1% van je bruto jaarsalaris op 1 augustus 2024 en een loonsverhoging van 4% van je bruto maandsalaris per 1 december 2024
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega’s sporten of een health-check doen.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s. 

Dit zoeken we in jou

Je werkt resultaatgericht en bent doortastend. Je bent niet bang om deel te nemen in een dynamisch team en je kan je aanpassen aan de veranderende GGZ. Je hebt goede contactuele en communicatieve vaardigheden, bent stressbestendig en enthousiast en vindt humor belangrijk in je werk.

Verder heb je:

 • een afgeronde opleiding hbo verpleegkunde met een aanvullend afgeronde opleiding tot SPV, MGZ of Gedifferentieerd GGZ-verpleegkundige;
 • een afgeronde opleiding tot cognitief gedragstherapeutisch werker (CGW) is een pré;
 • een geldige BIG registratie en bent in het bezit van een AGB code. 

Vrijblijvend kennismaken

Wil je graag eerst meer informatie bel dan met: secretariaat 0599 - 692167. Collega’s Arzu Mazlum (psychotherapeut in opleiding tot klinisch psycholoog) of Carien Snoeijer (teamleider) staan je graag te woord.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Lentis het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Solliciteer via het sollicitatieformulier. Wij nemen snel contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nanda Polhuijs, adviseur werving en selectie via 06 - 45168725 of 050-4097878.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!