Voor het Centrum Integrale Psychiatrie zijn wij per direct op zoek naar een sociaal psychiatrisch verpleegkundige (24-32 uur). Het team werkt nauw samen, waardoor er diverse gespecialiseerde zorg geboden kan worden. Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige:

 • heb jij een eigen caseload met patiënten en lever je een constructieve bijdrage aan de behandeling;
 • behandel en begeleid je patiënten op het gebied van leefstijl en omgeving;
 • werk je op een dynamische en uitdagende afdeling binnen een multidisciplinair team;
 • krijg je de ruimte om nieuwe ideeën in te brengen en te ontwikkelen.

Daarom is het Centrum Integrale Psychiatrie de plek voor jou!

Het Centrum Integrale Psychiatrie (CIP) is een TOPGGz-gecertificeerde afdeling waar hoog specialistische zorg wordt geboden aan cliënten met langdurige en vaak complexe angst- en stemmingsstoornissen. Bij het CIP wordt gewerkt vanuit de integrale visie, waarbij er gekeken wordt naar alle aspecten die de klachten en het welzijn van de cliënt beïnvloeden. Er wordt gewerkt aan het verminderen van klachten waar mogelijk en daarnaast ook aan het vergroten van draagkracht en welzijn, met aandacht voor verwerking van trauma’s, rouw en zingeving. Het behandelaanbod bestaat uit reguliere interventies als medicatie en psychotherapie, in combinatie met leefstijlinterventies, kruiden en supplementen en mindfulness en compassie.

Het multidisciplinaire behandelteam bestaat onder andere uit psychiaters, (gz-/ klinisch) psychologen, (sociaal-psychiatrisch) verpleegkundigen en vaktherapeuten die samen werken aan het uitvoeren van de behandeling voor deze complexe doelgroep. Naast een behandelafdeling vindt bij het CIP ook wetenschappelijk onderzoek plaats, worden diverse opleidingen verzorgt (o.a. psychiater, psychotherapeut, verpleegkundig specialist) en biedt het CIP consultatie en advies aan professionals van Lentis en andere instellingen.

Lees meer over het CIP

Wat ga je doen?

Naast de voer jij de basiswerkzaamheden volgende werkzaamheden uit: 

 • houd je intakegesprekken en coördineer je het uit te voeren behandelplan;
 • lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en implementatie van het behandelaanbod;
 • zijn coördineren, meedenken in diagnose, vorm geven en uitvoeren van behandeling en begeleiding van patiënten en hun systemen een belangrijke kerntaken in je werk;
 • heb je een sleutelrol van Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige in een multidisciplinaire team en in samenwerking met zowel interne als externe ketenpartners;
 • in je gereedschapskist zitten therapeutische technieken zoals cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie, motiverende gespreksvoering, probleemoplossende gesprekstechnieken en een presentie houding. Je richt je op behandeling, crisissituaties, stabilisatie en voorkomen van terugval. Intakes, indicatiestelling en een rol in de crisisdienst kunnen ook onder jouw verantwoordelijkheid vallen in samenwerking in het multidisciplinaire team;
 • werk je op een dynamische en uitdagende afdeling binnen een multidisciplinair team.

"Binnen de psychiatrie moet je veel creatiever zijn als verpleegkundige. Het brein is iets heel anders dan een kapotte knie."

Als jongetje droomde Jan Oosterbeek er van om profvoetballer te worden. Na een goede poging is dit uiteindelijk niet gelukt.…

Dit krijg je van ons

 • Direct een vast contract.  
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in de aanloopschaal 54 of FWG 55 volgens de cao GGZ (€ 3.076 - € 4.785 bij een 36-urige werkweek).
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband. 
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband. 
 • Een team waarin betrokkenheid erg belangrijk is.

Qua secundaire voorwaarden heeft de CAO GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Dit zoeken we in jou

We vinden het belangrijk dat jij als collega deelneemt in ons dynamische team. Daarnaast werk je resultaatgericht en ben je doortastend. Uitdagingen ga jij niet uit de weg en je pakt kansen met beide handen aan. Omdat we met een complexe doelgroep werken, kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig.

Verder heb je: 

 • een afgeronde opleiding hbo-verpleegkunde met een aanvullend afgeronde opleiding tot SPV, MGZ of Gedifferentieerd GGZ-verpleegkundige;  
 • een geldige BIG registratie en bent in het bezit van een AGB code.

Enthousiast of meer weten?

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Hermien Roelofsen, algemeen teamleider Centrum Integrale Psychiatrie via 06 – 42942637. Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. Neem voor vragen over het proces contact op met Ceylan van der Staaij, adviseur werving en selectie via 06 - 57583974 of 050-409 78 78.  

De sollicitatiegesprekken worden in overleg met jou ingepland.  

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure. 

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!