Voor de polikliniek in Stadskanaal zijn wij op zoek naar een klinisch psycholoog. We gaan graag met jou in overleg wanneer je bij ons start. De polikliniek werkt nauw samen met het FACT team in Stadskanaal. Als klinisch psycholoog:

 • werk je met bevlogen en professionele collega’s in verschillende vakgebieden;
 • heb je de mogelijkheid om netwerkpsychiatrie verder te ontwikkelen in Stadskanaal;
 • krijg je de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en bouw je mee aan de verdere ontwikkeling van het team;
 • ga je samen met collega’s, familie en naasten de uitdaging aan om cliënten te ondersteunen in alle aspecten van hun herstel: persoonlijk, maatschappelijk, functioneel en klinisch;
 • bied je naast individuele behandeling steeds meer groepsbehandelingen.

Daarom is Lentis de plek voor jou

Poli volwassenenpsychiatrie Stadskanaal is samen met het FACT-team onderdeel van Lentis volwassenenpsychiatrie en biedt gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg aan mensen met complexe psychische problemen en aandoeningen.

Medio 2020 zijn we binnen volwassenenpsychiatrie met elkaar een nieuwe weg ingeslagen waarbij we als Poli en FACT-team ons meer richten op netwerkpsychiatrie. Herstel ondersteunende zorg en positieve gezondheid zijn hierbij onze uitgangspunten. We vinden het belangrijk alle kennis en ervaring binnen Stadskanaal zo optimaal mogelijk te benutten om onze cliënten de best passende zorg te kunnen bieden. Het betrekken van familieleden, naasten en andere belangrijke personen én echt luisteren naar de hulpvraag van de cliënt is hierbij een voorwaarde. We lopen een tijdje op in het leven van een cliënt en spelen daarin een belangrijke, maar bescheiden rol.

Daarnaast werken we samen met de Basis GGZ, Kind- en Jeugd en Ouderenpsychiatrie van Lentis en zoeken we nauw contact met ketenpartners in zowel de SGGZ als het sociaal domein. We hebben goed contact met onze huisartsen en weten elkaar snel te vinden. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een multidisciplinair team met onder andere een psychiater, verpleegkundig specialist, GZ- / klinisch psychologen, verpleegkundigen, vaktherapeuten en een teammanager algemene zaken.

Lees meer over de polikliniek in Stadskanaal.

Zo maak jij het verschil

 • Je bent mede verantwoordelijk voor het optellen, uitvoeren en evalueren van de behandelplannen.
 • Je verricht intakes, (psycho)diagnostiek en differentiaaldiagnostiek bij (jong)volwassenen (18+).
 • Je coacht, begeleidt en superviseert ambitieuze behandelaren binnen onze teams.
 • Je voert diverse vormen van behandeling uit met daarbij aandacht voor leefstijl, ervaringskennis, participatie en herstel binnen de context van de cliënt.
 • Je voert een breed psychologisch onderzoek uit (ontwikkeling, persoonlijkheid, capaciteiten en neurologisch).
 • Je zet herstelinterventies en behandelinterventies in samen met cliënt en naasten, om zo het persoonlijk functioneren van de cliënt te vergroten.
 • Je bent in staat om procedures te ontwikkelen die diagnostische en behandeltrajecten verbeteren zodat richtlijnen doelmatig geïmplementeerd worden.
 • Je intervenieert in crisissituaties.
 • Je verwijst indien nodig door naar gespecialiseerde zorg poli’s.
 • Je levert een bijdrage aan intervisie, multidisciplinair overleg en casusbesprekingen.

"Bij Lentis zijn genoeg interessante afdelingen waar je het naar je zin kan hebben!"

Marian Kievitsbosch had als jong meisje al het idee om psychologie te studeren. Sinds 2016 werkt ze als Gezondheidszorgpsycholoog bij…

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 4.785,- tot maximaal € 7.419,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in aanloopschaal 69 of FWG 70 volgens de cao GGZ.
 • Naast vakantiegeld van 8% een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.
 • Een eenmalig uitkering van 1% van je bruto jaarsalaris op 1 augustus 2024 en een loonsverhoging van 4% van je bruto maandsalaris per 1 december 2024.
 • Ten behoeve van de accreditatie is jaarlijks een persoonlijk budget beschikbaar gesteld van circa € 4.265,76 naar rato van het dienstverband.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega’s sporten of een health-check doen.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.
 • Kom in aanmerking voor de vestigingspremie, voor meer informatie: klik dan hier.

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s.

Dit zoeken we in jou

Als klinisch psycholoog ben je een expert op het gebied van de psychologie in de gezondheidszorg. Je beschikt over een uitgebreid behandel repertoire, waaronder bij voorkeur ook EMDR. Je hebt affiniteit met mensen met complexe psychische problemen en psychiatrische aandoeningen. Daarnaast spreekt het je aan om in ons team een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en de uitvoering van onze nieuwe manier van werken en je draagt de herstelvisie uit.

Verder heb je:

 • een afgeronde opleiding tot klinisch psycholoog;
 • een BIG registratie en een geldige AGB-code;
 • ervaring heeft met MBT en traumabehandeling en/of zich daar (verder) in wil ontwikkelen, ook als je nog maar weinig ervaring hebt opgedaan, ben je van harte welkom;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG) ontvangen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen naar het secretariaat, via telefoonnummer 0599 - 692167. Arzu Mazlum (klinisch psycholoog) of Carien Snoeijer (algemeen teammanager) staan je graag te woord.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Lentis het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Solliciteer via het sollicitatieformulier. Wij nemen snel contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nanda Polhuijs, adviseur werving & selectie via 06 – 45168725 of 050 – 4097878. 

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure. 

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!