Voor de Generalistische poli van PsyQ zijn we per 1 september op zoek naar een GZ-psycholoog. Ook als je eerder of later beschikbaar bent dan gaan we graag het gesprek met je aan! We richten ons met een hecht team op electieve zorg binnen de GGZ. Als GZ-psycholoog:

 • werk je met een uitdagende doelgroep waarbij complexe psychiatrische problematiek centraal staat;
 • draag je actief bij aan innovatie, implementatie en ontwikkeling van het zorgprogramma;
 • krijg je de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en bouw je mee aan de verdere ontwikkeling van het team.

Daarom is PsyQ de plek voor jou

Binnen deze functie behandel je patiënten tussen de 18 en 67 jaar. Jouw patiënten worden door de huisarts verwezen en ook alle subacute cases van dit zorggebied van Lentis komen bij jou terecht. Je gaat werken in een zorgvuldige disciplinemix met: klinisch psychologen, psychiaters, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en vaktherapeuten. Een belangrijk aandachtspunt voor jou is de zelfregie bij de patiënt. Je kijkt en luistert naar de persoon, beschouwt de problematiek in een context en voorgeschiedenis, luistert naar het hele verhaal en maakt samen met de cliënt de behandeling op maat. Vaak zullen ook naasten (partner, familie) bij de behandeling betrokken worden.

Leer hier meer over PsyQ Groningen.

Wat ga je doen?

Naast de basiswerkzaamheden voer jij de volgende werkzaamheden uit:

 • Je bent regiebehandelaar en krijgt de vrijheid over jouw eigen werkindeling.
 • Je stelt behandelvoorstellen op en brengt deze in.
 • Je neemt deel aan het multidisciplinair overleg en voert je behandelingen uit.
 • Je draagt zorg voor goede dossiervoering, adequate verslaglegging en registratie.
 • Je hanteert crisissituaties, stelt signaleringsplannen op en betrekt hierbij naasten van de patiënt.
 • Je biedt consulten aan verwijzers en instellingen.

"Je reflecteert heel veel op jezelf: hoe verhoud ik me tot de patiënten?"

Na tien jaar werken als docent en studieloopbaanbegeleider op de Hanzehogeschool vond Nienke Velterop dat het tijd was voor een…

Dit krijg je van ons

 • Een jaarcontract met de intentie tot verlenging
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in de aanloopschaal 64 of FWG 65 volgens de cao GGZ (€ 4.108 - € 6.264 bij een 36-urige werkweek).
 • Naast vakantiegeld van 8% een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris. 
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Qua secundaire voorwaarden heeft de CAO GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Dit zoeken we in jou

Je werkt resultaatgericht en bent doortastend. Je bent niet bang om deel te nemen in een dynamisch team en je kunt je aanpassen aan de veranderende GGZ. Je hebt goede contactuele en communicatieve vaardigheden, bent stressbestendig en enthousiast en vindt humor belangrijk in je werk.

Verder heb je:

 • een afgeronde opleiding tot GZ psycholoog met BIG-registratie;
 • een geldige AGB-code.

Enthousiast of meer weten?

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Anneke Bos, inhoudelijk teamleider via 06 - 82 59 86 49. Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. Neem voor vragen over het proces contact op Ceylan van der Staaij, adviseur werving & selectie, via 06 – 57 58 39 74 of 050 - 409 7878.

De sollicitatiegesprekken zullen in overleg met jou gepland worden. We zien jouw sollicitatie graag voor 24 juni 2024 tegemoet.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!