Esther Andringa werkt sinds november 2019 bij Lentis als GZ-psycholoog in opleiding tot Klinisch Psycholoog. Ze heeft altijd al interesse gehad in de persoonlijke groei van mensen en de behandeling van psychisch lijden: “Het geeft voldoening wanneer ons behandeltraject het verschil maakt tussen niet kunnen functioneren en een goed leven kunnen leiden.”

Waarom wilde je de opleiding tot Klinisch Psycholoog doen?

Ik verleen graag patiëntenzorg, maar daarnaast vind ik het interessant om bijvoorbeeld bepaalde zorgprocessen op afdelingen te verbeteren. Tijdens de opleiding tot Klinisch Psycholoog komen zulke beleidsmatige onderwerpen ook aan bod en dat vind ik erg leuk.

En waarom bij Lentis?

Lentis is een grote organisatie en dat biedt heel wat voordelen. Er zijn genoeg mogelijkheden op het gebied van opleiding, er is veel kennis aanwezig en zelfs een hele onderzoekstak. Je moet wel even je weg vinden in zo’n grote organisatie met verschillende managementlagen. Lentis is echter bezig om dat logge kwijt te raken en meer te focussen op de menselijke maat. Medewerkers worden daar actief bij betrokken en dat vind ik erg positief. Ik vertel dan ook graag mijn verhaal om Lentis als grote organisatie dichter bij de mensen te brengen.

Op welke afdeling van Lentis werk je?

Ik werk aan de Hereweg bij PsyQ Lentis in het team ADHD, Seksuologie en Somatiek & Psyche. De patiënten die bij ons binnenkomen voor een behandeltraject, hebben klachten die met genoemde gebieden te maken hebben. De patiëntendoelgroep is niettemin heel divers: wanneer iemand ADHD heeft, maar ook trauma moet verwerken, dan doen we tevens de traumabehandeling. Ons team zelf is niet zo groot, maar we hebben wel lijntjes met andere experts, zodat we patiënten kunnen doorverwijzen wanneer nodig. Als er bij een patiënt bijvoorbeeld ook eetproblematiek speelt, schakelen we de afdeling eetstoornissen in.