Voor het Autisme Team Noord-Nederland (ATN) zijn we op zoek naar een verpleegkundig specialist. We gaan graag met jou in overleg wanneer jij bij ons start. Als verpleegkundig specialist:

 • ga je werken met een interessante doelgroep, waardoor je elke dag wordt uitgedaagd en geïnspireerd;
 • kom je te werken in een team waarbij samenwerking centraal staat en waarbij je elkaar ondersteunt;
 • ga je werken in een multidisciplinair team en treed jij op als regiebehandelaar.

Daarom is Jonx de plek voor jou

Zoals geen mens hetzelfde is, is ook geen enkele vorm van autisme hetzelfde. Juist daarom werk jij zo graag met cliënten met een autismespectrumstoornis (ASS). Dit maakt jouw werk gevarieerd, maar ook omdat je vaak te maken krijgt met co-morbiditeit, zoals angst, depressie of trauma. Het team waarin jij komt te werken bestaat uit een psychiater, gezondheidszorgpsychologen, orthopedagogen, psychologen, ambulante behandelaren en secretaresses. Het individuele behandelaanbod richt zich onder andere op psycho-educatie, emotieregulatie, gedragsverandering en het vergroten van het zelfbeeld. Daarnaast betrek jij ook het systeem actief bij de behandeling. 

Lees meer over ATN Drenthe

Zo maak jij het verschil

 • Je stelt een psychiatrische diagnose inclusief co-morbiditeit en somatiek en legt deze voor aan de arts of specialist. Je stelt een behandelplan op en coördineert de uitvoering hiervan. Tegelijkertijd draag jij zorg voor adequate verslaglegging en registratie.
 • Je bent verantwoordelijk voor de somatische screening t.b.v. de intake en doet dit bij zowel volwassen als jeugdige cliënten.
 • Je schrijft binnen wettelijke kaders medicatie voor.
 • Je neemt deel aan multidisciplinair overleg en hebt een coördinerende rol in het zorgproces en/of behandeltraject rondom de toegewezen cliënten.
 • Je behandelt of begeleidt cliënten met ASS al dan niet met meervoudige en/of complexe psychosociale problematiek met hun systemen. Je voert zowel individuele als groepsgerichte behandelonderdelen uit.
 • Je signaleert eventuele veranderingen en bijzonderheden in de cliëntsituatie en treedt regelmatig handelend op in acute- en crisissituaties, bijvoorbeeld bij agressie.
 • Ten behoeve van het multidisciplinair behandelteam treed jij op als coach en help je mee aan het ontwikkelen van ons multidisciplinaire zorgprogramma.
 • Je neemt deel aan de Spoed voor Jeugd-crisisdienst.

"Ik vind het prettig dat ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid heb."

Voormalig kok Max Robertus besloot tien jaar geleden het roer om te gooien: hij koos voor een functie in de…

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 4.108,- tot maximaal € 6.264,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in aanloopschaal 64 of FWG 65 volgens de cao GGZ.
 • Naast vakantiegeld van 8% een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.
 • Een eenmalig uitkering van 1% van je bruto jaarsalaris op 1 augustus 2024 en een loonsverhoging van 4% van je bruto maandsalaris per 1 december 2024.
 • Ten behoeve van de accreditatie is jaarlijks een persoonlijk budget beschikbaar gesteld van circa € 3.656,04 naar rato van het dienstverband.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega’s sporten of een health-check doen.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Jouw toekomstige collega's over het team

“Je zult je snel thuis voelen in ons team van enthousiaste medewerkers. De korte lijnen binnen ons team zorgen voor een efficiënte samenwerking en prettige werksfeer. Je ziet resultaat van je inzet en dat is ontzettend motiverend. Bij ons zijn zorgvuldigheid en samenwerken een kernwaarde, en dat maakt ons trots op ons werk! Zo brengen we onder andere expertise in de regio door samen te werken met scholen en andere zorgaanbieders.”

Wil je meer weten over werken bij Jonx? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s.

Dit zoeken we in jou

Je werkt graag met mensen met autisme, juist vanwege hun manier van denken en hun puurheid en eerlijkheid. In jouw houding en werkwijze houd jij van nature rekening met de belevingswereld van de cliënt. Zo werk je volgens vaste afspraken en voorkom je verrassingen. Omdat jij de regie hebt over het behandeltraject, is het belangrijk dat je goed bent in besluiten nemen, de lijnen uitzetten en collega’s aansturen en coachen. Ook ben je communicatief sterk: je drukt je helder uit in de multidisciplinaire overleggen en in de behandelplannen die je opstelt.

Verder heb je:

 • een afgeronde opleiding tot verpleegkundig specialist GGZ of MANP-GGZ en een BIG-registratie;
 • een geldige AGB-code of bent bereid deze aan te vragen;
 • een registratie in het register V&VN;
 • kennis van autismespectrumstoornissen, dit is een pré;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Anneke Heidekamp-van Diermen, teamleider algemene zaken, via 06 - 23123486.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Jonx het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Solliciteren kan via het sollicitatieformulier. Motiveer jij je enthousiasme voor deze functie liever live dan in een motivatiebrief? Geen probleem, een motivatiebrief mag maar is niet verplicht. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Milena de Jong, adviseur werving & selectie, via 06 – 57402562.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!