Later nog eens bekijken?

Mail deze vacature naar jezelf

 • Afdeling: PsyQ Groningen, teams ADHD/Somatiek&Psyche/Seksuologie, Angststoornissen en Psychotrauma
 • Standplaats: Groningen
 • Fulltime/parttime: 16 – 36 uur
 • Salaris: FWG 55, 60, 65
 • Dienstverband: vast contract
 • Startdatum: zo snel mogelijk 

Als systeemtherapeut..

 • doe je onderzoek naar het systeem rond de patiënt en bespreekt dit binnen het multidisciplinair behandelteam;
 • voer je systeemtherapeutische behandelingen uit met een uitdagende en gevarieerde doelgroep;
 • krijg je de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en bouw je mee aan de verdere ontwikkeling van het team.

Daarom is PsyQ de plek voor jou

PsyQ is een samenwerkingsverband van vier GGZ-organisaties met de ambitie om GGZ effectiever en efficiënter te maken. Vanuit Lentis zijn er vestigingen in Groningen, Emmen, Zwolle, Enschede, Apeldoorn, Hilversum en Arnhem. PsyQ staat voor specialistische, respectvolle en toegankelijke SGGZ. Uitgangspunt is het biopsychosociaal modaal; belangrijk aandachtspunt is zelfregie bij de patiënt.  Daar waar mogelijk en gewenst behandelen we ook online. Omdat een gezonde leefwijze positieve invloed heeft op psychiatrische problematiek hechten we waarde aan een gezonde leefstijl en bieden ook op dit gebied modules aan.

Er is enerzijds ruime aandacht voor evidenced based en volgens vaste principes werken, inclusief effectmeting. Anderzijds zien we de mens als meer dan een patiënt met een klacht: we kijken en luisteren naar de persoon, beschouwen de problematiek in een context en een voorgeschiedenis, luisteren naar het hele verhaal en maken samen met de patiënt de behandeling op maat.

Bij ons werken hoog opgeleide professionals, in een zorgvuldige disciplinemix: klinisch psychologen, psychiaters, systeemtherapeuten, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en vaktherapeuten. We leren van elkaar, sparren met elkaar en onze medewerkers zijn toegewijd en gedreven.

PsyQ-Groningen levert SGGZ middels 1 team met een generalistisch poliklinisch aanbod (screening en toewijzing, psychodiagnostiek, farmacotherapie, psychotherapie, CGT, EMDR, systeemtherapie en verschillende groepen), 8 specialistische poliklinieken (stemmingsstoornissen, angst- en dwangstoornissen, psychotrauma, ADHD, somatiek & psyche, psychoseksuele stoornissen, eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen), 2 deeltijdteams (persoonlijkheidsstoornissen en eetstoornissen) en een eetstoornissenkliniek. We behandelen patiënten tussen de 18 en 65 jaar. Het gaat om complexe problematiek: we onderscheiden ons van BGGZ en van outreachende (FACT)zorg.

We geven individuele-, groeps- en systeembehandeling; groepsbehandeling wordt geprioriteerd waar mogelijk. Als systeemtherapeut kom je te werken binnen teams ADHD/Somatiek&Psyche/Seksuologie, Angststoornissen en Psychotrauma. Dit zijn gedreven en hardwerkende teams, die zich dagelijks met kunde en compassie inzetten voor de behandeling van patiënten. Heb jij zin om je in ons multidisciplinair team in te zetten voor patiënten met een breed scala aan problematiek en hun relaties? Ben je optimistisch, creatief en werk je graag samen met collega’s? We bieden behandeltrajecten op maat en behandelen zo nodig ook de comorbiditeit.

Wil je meer weten over PsyQ Groningen, klik dan hier.

Zo maak jij het verschil

 • Je verricht intakes en draagt zorg voor een adequate registratie en dossiervoering.
 • Je doet onderzoek naar het systeem rond de patiënt (inclusief bijdrage aan kindcheck) en bespreekt dit binnen het multidisciplinair behandelteam.
 • Je initieert en de, in het multidisciplinair overleg afgesproken, vaak zeer complexe systeemtherapeutische behandelingen uit.
 • Je houdt je bezig met individuele behandelingen, gezinstherapie, relatietherapie en groepstherapie.
 • Je denkt vanuit een systemische blik mee over de behandelplannen en de uitvoering.
 • Je denkt mee over de verdere ontwikkelingen van de afdeling.
 • Je bent bereidheid je te verdiepen in heersende behandelmethodieken.
 • In overleg is het mogelijkheid om een onderdeel van het groepsprogramma dan wel behandelmodule te geven.
Direct solliciteren
Reageren kan tot en met 31-12-2023

Meer weten?

We staan je graag te woord! Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact met mij opnemen.

Roos Stoker