Voor het team angst en dwang & psychotrauma zijn wij op zoek naar een systeemtherapeut. Het team is onderdeel van PsyQ. We gaan graag met jou in overleg wanneer jij bij ons start. Als systeemtherapeut:

 • werk je met een doelgroep die te maken heeft met angst, dwang of psychotrauma, waarbij co-morbiditeit mee wordt behandeld;
 • kom je te werken in een gezellig en betrokken team in het centrum van Groningen;
 • voer je systeemtherapeutische behandelingen uit met een uitdagende en gevarieerde doelgroep.

Daarom is PsyQ de plek voor jou

Binnen deze functie behandel je patiënten tussen de 18 en 65 jaar. Jouw patiënten worden door de huisarts verwezen en ook alle subacute cases van dit zorggebied van Lentis komen bij jou terecht. Je gaat werken in een zorgvuldige disciplinemix met: klinisch psychologen, psychiaters, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en vaktherapeuten. Een belangrijk aandachtspunt voor jou is de zelfregie bij de patiënt. Je kijkt en luistert naar de persoon, beschouwt de problematiek in een context en voorgeschiedenis, luistert naar het hele verhaal en maakt samen met de cliënt de behandeling op maat. Vaak zullen ook naasten (partner, familie) bij de behandeling betrokken worden.

Naast de functie van systeemtherapeut zoekt team angst en dwang & psychotrauma ook nog andere collega’s. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier voor de vacature van verpleegkundig specialist en hier voor de vacature van sociaal psychiatrisch verpleegkundige.

Lees hier meer over PsyQ Groningen.

Zo maak jij het verschil

 • Je verricht intakes en draagt zorg voor een adequate registratie en dossiervoering.
 • Je doet onderzoek naar het systeem rond de patiënt (inclusief bijdrage aan kindcheck) en bespreekt dit binnen het multidisciplinair behandelteam.
 • Je initieert en de, in het multidisciplinair overleg afgesproken, vaak zeer complexe systeemtherapeutische behandelingen uit.
 • Je houdt je bezig met individuele behandelingen, gezinstherapie, relatietherapie en groepstherapie.
 • Je denkt vanuit een systemische blik mee over de behandelplannen en de uitvoering.
 • Je bent bereidheid je te verdiepen in state of the art behandelmethodieken.
 • Je neemt, als je SPV als basisberoep hebt, deel aan de 24-uurs crisisdienst van Lentis.

Afhankelijk van je basisberoep (SPV, psycholoog of GZ-psycholoog of agoog) spreken we de precieze taken samen met je af.

"Ik zou meer realiteitszin in de zorg willen."

GZ-psycholoog, systeemtherapeut en schrijver Boaz Bijleveld had altijd al oog voor de underdog. Als onderwijspsycholoog hield hij zich bezig met…

Dit krijg je van ons

Bij PsyQ hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Een jaarcontract met de intentie tot verlenging. Je wordt benoemd in de functie van het onderliggende (zorg)diploma.
 • Een bruto maandsalaris afhankelijk van profiel en achtergrond ingedeeld in FWG 50, 55, 60 of 65 volgens de cao GGZ.
 • Naast vakantiegeld van 8% een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris. 
 • Een eenmalige uitkering van 1% van je bruto jaarsalaris op 1 augustus 2024 en een loonsverhoging van 4% van je bruto maandsalaris per 1 december 2024.  
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega’s sporten of een health-check doen.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Dit zoeken we in jou

Je werkt resultaatgericht en bent doortastend. Je bent niet bang om deel te nemen in een dynamisch team en je kunt je aanpassen aan de veranderende GGZ. Je hebt goede contactuele en communicatieve vaardigheden, bent stressbestendig en enthousiast en vindt humor belangrijk in je werk.

Verder heb je:

 • een afgeronde HBO-opleiding tot verpleegkundige met diploma SPV, een afgeronde academische opleiding psychologie, eventueel aangevuld met een opleiding tot GZ-psycholoog, of een afgeronde HBO agogische opleiding SPH/SW/MWD; 
 • als verpleegkundige een BIG registratie en een geldige AGB code;
 • als psycholoog een LOGO verklaring;
 • een afgeronde opleiding als systeemtherapeut met een registratie in het register NVRG;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Agnes Kuiper, teamleider algemene zaken a.i. via 06 – 23695620.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij PsyQ het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Solliciteren kan doorlopend via het sollicitatieformulier. Wij nemen snel contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Ceylan van der Staaij, adviseur werving & selectie via 06 – 57583974 of 050 – 409 78 78.

De sollicitatiegesprekken zullen in overleg met jou gepland worden.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!