Voor de afdeling ouderenpsychiatrie ambulant oost zijn wij per per direct op zoek naar een psycholoog. Dit is een mooie ervaringsplek als jij de ambitie hebt verder te groeien naar GZ-psycholoog. We verwelkomen je graag in ons hechte en dynamische team. Als psycholoog:

 • ga je onderdeel uitmaken van een enthousiast en hecht team;
 • kom je terecht in een professionele werkomgeving in een team met leuke collega’s;
 • ben je vooral werkzaam op de polikliniek en heb je eigen regie op de werkzaamheden;
 • krijg je hier de mogelijkheid om te behandelen onder supervisie.

Daarom is Ouderenpsychiatrie ambulant zuidoost de plek voor jou!

Je bent aan het werk op één van onze locaties of bij patiënten thuis. De kernwoorden van het team waarin je komt te werken, zijn: gastvrij, optimistisch, avontuurlijk en wijs. Jouw patiënten zijn mensen van 67 jaar en ouder met psychiatrische klachten. Vaak zijn er meerdere problemen en aandoeningen tegelijk. Je kunt naast psychische en lichamelijke problemen en aandoeningen ook te maken krijgen met beginnende geheugenproblemen. De doelgroep heeft een verhoogde gevoeligheid, oftewel ‘frailty’. Kleine verstoringen kunnen leiden tot de ontwikkeling van ernstige gezondheidsproblemen en functiebeperkingen bij jouw patiënten. Er wordt vraaggericht gewerkt met de patiënt, diens netwerk en partners in de zorg, zowel binnen als buiten Lentis.

Wat ga je doen?

Naast de basiswerkzaamheden voer jij de volgende werkzaamheden uit: 

 • Het uitvoeren van behandelingen binnen een vaste context en begeleiden van individuele patiënten of systemen op basis van een behandelplan onder verantwoordelijkheid van hoofdbehandelaar.
 • Het uitvoeren van (neuro-)psychologisch onderzoek en het inbrengen van onderzoeksresultaten in het multidisciplinair behandelteam.
 • Adviseert over de interpretatie daarvan gericht op begeleiding (bejegeningsplan) en het woon-/leefklimaat.
 • Ga je zelf patiënten behandelen onder supervisie.
 • Het leveren van een bijdrage aan de beleidsontwikkeling van de afdelingen.
 • De primaire focus op ligt op de ambulante ouderenpsychiatrie en daarnaast in de samenwerking met de andere onderdelen van Lentis.

"Het spreekt mij aan dat het niet puur om protocollair behandelen gaat."

Nick Lohuis (1996) wilde graag een opleiding doen waarmee hij mensen kon helpen. De studie Geneeskunde viel af, want bloed…

Dit krijg je van ons

 • Direct een vast contract.  
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in de aanloopschaal 59 of FWG 60 volgens de cao GGZ (€ 3.541- €  5.335 bij een 36-urige werkweek).
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband. 
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband. 
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Qua secundaire voorwaarden heeft de CAO GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.  

Dit zoeken we in jou

We vinden het belangrijk dat jij als collega deelneemt in ons dynamische team. Daarnaast werk je resultaatgericht en ben je doortastend. Uitdagingen ga jij niet uit de weg en je pakt kansen met beide handen aan. Omdat we met een complexe doelgroep werken, kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig.  

Verder heb je:  

 • een afgeronde wo-opleiding psychologie; 
 • een LOGO-Verklaring of deze op korte termijn in ontvangst te kunnen nemen;
 • in het bezit van een auto en een rijbewijs.

Enthousiast of meer weten?  

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Carina van Dijk, teamleider algemene zaken, via 06 – 45326487 of Renske van der Hoeven , GZ-psycholoog via 06 –  45749894. Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. Neem voor vragen over het proces contact op met Ceylan van der Staaij, adviseur werving en selectie via 06 -57583974 of 050 – 409 78 78.

De sollicitatiegesprekken plannen we graag in overleg met jou. De vacature sluit op zondag 7 juli. We zien graag je sollicitatie tegemoet!  

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!