Nick Lohuis (1996) wilde graag een opleiding doen waarmee hij mensen kon helpen. De studie Geneeskunde viel af, want bloed is niet zo zijn ding, maar Psychologie paste goed bij hem. Sinds begin 2022 is hij psycholoog bij het Autisme Team Noord-Nederland (ATN) in Friesland. Het is zijn eerste baan, waar hij dankzij het team, zijn nieuwsgierigheid en de ruimte om te leren ‘heel mooi is ingerold’.

Hoe ben je bij Lentis terechtgekomen?

Na mijn master Klinische Psychologie in Groningen heb ik gesolliciteerd bij het ATN Groningen, maar daar zochten ze iemand met wat meer ervaring. Slechts een week later kreeg ik van Lentis de vraag of ik misschien bij het ATN in Friesland een kijkje wilde nemen. Inmiddels werk ik hier bijna een jaar en dat bevalt erg goed.

Kun je iets meer over je werk bij het ATN vertellen?

Het ATN biedt hulp aan kinderen, jongeren en volwassenen met autismespectrumstoornis (ASS), die eventueel ook last hebben van andere problematiek zoals een angststoornis of een depressie. Ook zijn wij er voor mensen die willen laten onderzoeken of ze ASS hebben. Ik werk bij het volwassenen team. Ik doe vooral één op één gesprekken en daarnaast geef ik de sociale vaardigheidstraining.