Voor PsyQ Zwolle zijn wij op zoek naar een psychiater. Wij gaan graag met jou in overleg over jouw beschikbaarheid. Als psychiater:

 • ga je een gevarieerde doelgroep behandelen waarbij sprake is van complexe co-morbiditeit;
 • kom je te werken in een bevlogen team waar veel ruimte is voor ontwikkeling;
 • krijg je de ruimte in overleg zelf invulling te geven aan jouw functie.

Daarom is PsyQ de plek voor jou

Bij PsyQ Zwolle bieden we specialistische geestelijke gezondheidszorg aan cliënten met angst- en stemmingsstoornissen, (complex) trauma, persoonlijkheidsstoornissen, aanhoudende lichamelijke klachten en ADHD. Bij onze cliënten is veelal sprake van (complexe) co-morbiditeit, wat inhoudt dat jij als psychiater je kennis en expertise breed in kan zetten. Je probeert transdiagnostisch te kijken en gepersonaliseerde zorg te bieden die zowel evidence based als herstelgericht is.

Je komt te werken in een enthousiast multidisciplinair team van bevlogen en betrokken collega’s die vanuit hun eigen specialisme werken. Binnen het team heerst veel vertrouwen en is er ruimte voor elkaars feedback. Je gaat o.a. werken met klinisch psychologen, psychotherapeuten, gz-psychologen, systeemtherapeuten en daarnaast hebben we verschillende behandelaren in opleiding binnen ons team. Kernwaarden voor dit team zijn: korte lijnen, samenwerken, ondernemend en cliëntgericht.

Lees hier meer over PsyQ Zwolle.

Zo maak jij het verschil

 • Afhankelijk van jouw affiniteit en ervaring kunnen jouw werkzaamheden bestaan uit psychiatrisch onderzoek in het kader van multidisciplinair intakeproject, farmacotherapie en/of individuele of groepstherapie.
 • Je adviseert binnen het multidisciplinaire team over complexe problematiek tijdens de behandelingen.
 • Je levert een bijdrage aan het optimaliseren en innoveren van het behandelaanbod en de werkprocessen.

“Uitdaging en diversiteit maken mijn werk zo leuk.”

Rogier Hoenders kwam twintig jaar geleden als geneeskunde student binnen bij Lentis. Hij is als basisarts begonnen, maar werkt nu…

Dit krijg je van ons

Bij PsyQ hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 6.050,- tot maximaal € 10.376,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in de Salarisschaal Medisch Specialisten volgens de cao GGZ.
 • Naast vakantiegeld van 8% een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris. 
 • Een eenmalige uitkering van 1% van je bruto jaarsalaris op 1 augustus 2024 en een loonsverhoging van 4% van je bruto maandsalaris per 1 december 2024.  
 • Een IFMS-regeling en een budget persoonlijke kosten Medisch Specialisten (AMS) van circa € 5.500,- per kalenderjaar naar rato van het dienstverband.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 LFB (levensfasebudget) uren bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega’s sporten of een health-check doen.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Dit zoeken we in jou

Als psychiater vind je het leuk om ambulant te werken en jouw specialistische kennis in te zetten. Je kunt goed zelfstandig functioneren en schuwt je verantwoordelijkheid niet. Je kunt gemakkelijk schakelen tussen de verschillende werkzaamheden en situaties die zich voor kunnen doen, bijvoorbeeld agressief gedrag van een cliënt. Verder ben je communicatief sterk: je drukt je helder uit in de gesprekken met (naasten van) de cliënt en in de behandelplannen die je opstelt.

Verder heb je:

 • een afgeronde opleiding tot psychiater met BIG-registratie;
 • een geldige AGB code of bent bereid deze aan te vragen;
 • registratie in het register RGS psychiater;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Marjolein de Jong, vestigingsmanager, via 038 – 4536640.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij PsyQ het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Solliciteren kan doorlopend via het sollicitatieformulier. Wij nemen snel contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Ceylan van der Staaij, adviseur werving & selectie via 06 – 57583974 of 050 – 409 78 78.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!