Voor de kliniek zijn wij op zoek naar een psychiater. De kliniek is een acute opnamevoorziening voor patiënten die in een ernstige psychiatrische crisis verkeren. Kom jij bij ons aan de slag in het kloppende hart van Lentis? We gaan graag met jou in overleg wanneer je bij ons start. Als psychiater

 • kom je te werken in de dynamische omgeving van de acute psychiatrie
 • draag je zorg voor een veilig, gezond en kwalitatief professioneel behandel- en werkklimaat.

Daarom is Lentis de plek voor jou

De kliniek bestaat uit 2 High & Intensive Care afdelingen, 3 high care afdelingen en 1 open afdeling. Opname wordt enkel ingezet als ambulante intensieve begeleiding ontoereikend is. Werken in de kliniek is uitdagend, dynamisch en iedere dag is weer anders. Belangrijke stappen naar herstel bereiken we samen. Samen met de patiënt, zijn naasten, ketenpartners en het team. We zoeken samen naar regie en kracht en zetten dit optimaal in om onze patiënten weer deel te laten nemen aan de maatschappij.

De kliniek is onderdeel van het cluster acute zorg. Dit cluster bestaat uit de opnamekliniek in Groningen, de 24 uurs crisisdienst, Intensive Home Treatment en Acute Deeltijdbehandeling en een crisisbeoordelingslocatie (CBL). Deze onderdelen werken allemaal nauw met elkaar samen en zijn gericht op patiënten met acute psychiatrische problemen.

Lees meer over de kliniek.

Wat ga je doen?

Wij bieden een professionele werkomgeving met de daarbij behorende hectiek van de acute psychiatrie. Omdat je gaat werken in de specialistische generalistische zorg heb je te maken met de WvggZ. Verder:

 • Verricht je psychiatrische diagnostiek, indicatiestelling, consultatie en (medicamenteuze) behandeling.
 • Overleg je met en adviseer je teams over complexe psychiatrische problematiek en behandeling in de kliniek.
 • Participeer je in het vakgroep overleg.
 • Communiceer en adviseer je huisartsen, verwijzers en ketenpartners.
 • Coach en superviseer je basis artsen en behandelaren in opleiding.
 • Participeer je in de 24-uurs crisisdienst en bent in het bezit van een rijbewijs.

De psychiaters van de opnameklinieken, crisisdienst binnen kantoortijd en de IHT-teams vormen met elkaar een samenwerkingsverband in de Behandelstaf Acute Zorg, waarbinnen visie en beleidsvorming plaatsvindt.

“Uitdaging en diversiteit maken mijn werk zo leuk.”

Rogier Hoenders kwam twintig jaar geleden als geneeskunde student binnen bij Lentis. Hij is als basisarts begonnen, maar werkt nu…

Dit krijg je van ons

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris ingedeeld in de Salarisschaal Medisch Specialisten volgens de cao GGZ (€6.050 – €10.376)
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Mogelijkheid voor intervisie binnen onze organisatie.
 • Psychiaters die net de A-opleiding hebben afgerond kunnen deelnemen aan ons Young Professional Program.
 • Het faciliteren van een uitgebreid evaluatieproces conform de regels die gesteld worden aan de IFMS.

Qua secundaire voorwaarden heeft de CAO GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s.

Dit zoeken we in jou

Als collega onderhoudt je makkelijk contact en zoekt dit ook op, hierbij maak je gebruik van een goed relativeringsvermogen en een gezonde dosis humor. Je hebt affiniteit met klinisch werken en ziet het als een uitdaging de klinische/acute keten binnen Lentis mede vorm en inhoud te geven. Daarnaast ben je proactief en in staat in onverwachte situaties vindingrijk en kalm op te treden, regie te nemen en te verbinden.

 • Je bent geïnteresseerd in innovatie en je wilt je graag verdiepen in de inhoudelijke kant van beleidsmatige ontwikkelingen binnen het cluster Acute Zorg  (denk daarbij aan samenwerkingsverbanden binnen de keten, suïcide preventie).
 • In het bezit van een afgeronde opleiding tot psychiater, BIG en AGB geregistreerd en kennis van de WVGGZ.

 

Enthousiast of meer weten?

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met inhoudelijk teamleider Marieke Boomsma 06-46857641.

Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. Neem voor vragen over het sollicitatieproces contact op met Nanda Polhuijs, adviseur werving en selectie, via 06-45168725 of 050-4097878.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!