Voor FACT-Oost zoeken wij een psychiater voor 36 uur per week. We gaan graag met jou in overleg wanneer je bij ons start. Als psychiater:

 • adviseer je binnen het multidisciplinaire team over complexe problematieken tijdens de behandeling;
 • maak je deel uit van een vakkundig, gedreven multidisciplinair team en van een grotere organisatie waarin collega’s met uiteenlopende expertises voor elkaar klaarstaan.

Daarom is FACT Oost de plek voor jou

FACT Oost is een ervaren en enthousiast team dat houdt van verbetering en ontwikkeling van de zorg. Het team is professioneel betrokken bij hun patiënten en zet zich in om specialistische GGZ zorg te leveren in multidisciplinair verband. Titia Spijkerman, psychiater bij FACT Centrum: "Het werk is dynamisch en gevarieerd. Een werkdag kan anders verlopen dan 's morgens gedacht. Het werken in teamverband houdt je scherp en is ook heel gezellig." 

Lees meer over FACT Oost.

Wat ga je doen?

 • In samenspraak met de patiënt en zijn of haar naasten stel je behandelplannen op. Je overlegt met deelnemers rond de zorg en leefomgeving van je patiënt, zoals de familie, buren en buurt, politie, thuiszorg, huisarts enzovoort.
 • Aangezien je vakkundig en inspirerend bent, fungeer je tevens als coach en supervisor van behandelaren en geef je supervisie aan de verpleegkundig specialisten.
 • Je verricht psychiatrisch onderzoek en farmacotherapie ten behoeve van de behandeling.
 • In samenwerking met ketenpartners draag je bij aan ontwikkelingen en innovaties binnen het team en desgewenst draag je bij aan scholing, wetenschappelijk onderzoek en beleid.
 • Samen met de teamspecialist en algemeen teamleider zorg jij voor een veilig, gezond en professioneel behandel- en werkklimaat. 
 • Je levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het verandertraject waar Lentis zich in bevindt.
 • In het kader van het “op- en afschalen” van zorg werk je nauw samen met de psychiaters van de kliniek en het Intensive Home Treatment-team (IHT).
 • Je neemt enkele keren per maand deel aan de 24-uurs (crisis)dienst. 

“Uitdaging en diversiteit maken mijn werk zo leuk.”

Rogier Hoenders kwam twintig jaar geleden als geneeskunde student binnen bij Lentis. Hij is als basisarts begonnen, maar werkt nu…

Dit krijg je van ons 

 • Een vast contract, waarbij jouw standplaats in ieder geval voor het eerste jaar FACT Oost is. Daarna bestaat de mogelijkheid dat je eventueel gaat rouleren van locatie.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 6.050,- tot maximaal € 10.376,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in de Salarisschaal Medisch Specialisten volgens de cao GGZ. 
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Het faciliteren van een uitgebreid evaluatieproces conform de regels die gesteld worden aan de IFMS. 
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.  

Qua secundaire voorwaarden heeft de cao GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden. 

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Lees de inspirerende verhalen van toekomstige collega’s

Dit zoeken we in jou 

Als psychiater kun je goed zelfstandig functioneren en schuw je verantwoordelijkheid niet. Je kunt gemakkelijk schakelen tussen de verschillende werkzaamheden en onverwachte situaties die zich voor kunnen doen. Verder ben je communicatief sterk; je drukt je helder uit in de multidisciplinaire overleggen en gesprekken met naasten van de patiënt en in de behandelplannen die je opstelt.  

Verder heb je:  

 • een afgeronde opleiding tot psychiater met BIG registratie; 
 • een geldige AGB code of bent bereid deze aan te vragen; 
 • registratie in het register RGS psychiater; 
 • kennis van de overige specialismen en disciplines binnen de geestelijke gezondheidszorg; 
 • de bereidheid deel te nemen aan de 24-uursdienst; 
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding. 

Enthousiast of meer weten?  

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Evelien Putters, teamleider FACT, via 06 – 30401063. 

Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie, een motivatiebrief is niet verplicht. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nanda Polhuijs, adviseur werving & selectie via 06 – 45168725 of 050 – 409 78 78. 

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure. 

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!