Voor het FACT jeugdteam in Oost-Groningen zijn wij op zoek naar een psychiater. We gaan graag met jou in overleg over jouw beschikbaarheid. Als psychiater:

 • werk je multidisciplinair in samenwerking met Accare, Elker, Cosis en VNN;
 • kun je je deskundigheid kwijt in alle facetten van het vak;
 • is jouw functie gevarieerd en dynamisch, waar geen dag hetzelfde is!

Daarom is Lentis de plek voor jou

Jouw FACT jeugd team is een multidisciplinair team bestaande uit verschillende disciplines. In dit team worden menskracht, kennis en middelen vanuit Accare, Elker, Jonx, Cosis en VNN gebundeld. Jij gaat nauw samenwerken met het gezin en het netwerk en kan de zorgintensiteit flexibel op- en afschalen. In die flexibiliteit en samenwerking ligt de sleutel naar verbetering van de situatie van de jeugdige en het gezin. Inhoudelijk wordt jouw werk gekenmerkt door de volle breedte van het psychiatrische vlak: de ernstige psychiatrische beelden binnen de context van de sociale psychiatrie/ De kinderen en jongeren en hun gezinnen die jij gaat behandelen ondervinden problemen op meerdere leefgebieden, bijvoorbeeld psychische problemen en verslavingen. Zij lopen ernstig vast in hun ontwikkeling en komen er met de reguliere hulpverlening niet goed uit. Samen met de jeugdige en ouders doe je wat nodig is om de ontwikkeling weer op gang te brengen.

We gaan graag met je in gesprek over het aantal uren of een mogelijke combinatie van werkzaamheden bij één van onze andere teams binnen Lentis.

Lees meer over FACT Jeugd

Zo maak jij het verschil

 • Je bent (mede) verantwoordelijk voor de diagnostiek en behandeling van de patiënten uit het FACT-team waarvan je voor een gedeelte ook regiebehandelaar bent.
 • Jouw werk is zeer afwisselend: je krijgt te maken met reguliere contacten, outreachende activiteiten, coaching van teamleden en netwerken.
 • Je deelt jouw kennis graag met collega’s en houd je bezig met vernieuwing en het behandelbeleid.
 • Je kunt zorg bieden tot 23 jaar.
 • Je neemt deel aan de (Spoed voor Jeugd-)crisisdienst.

Dit krijg je van ons

Als je werkt bij één van de samenwerkende organisaties blijft je dienstverband en bijbehorende arbeidsvoorwaarden van kracht vanuit betreffende organisatie. Ben je nog niet in dienst bij één van de samenwerkende organisaties? We bepalen samen met jou in welke organisatie je in dienst komt.

“Uitdaging en diversiteit maken mijn werk zo leuk.”

Rogier Hoenders kwam twintig jaar geleden als geneeskunde student binnen bij Lentis. Hij is als basisarts begonnen, maar werkt nu…

Wat we je bij Jonx bieden:

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 6.050,- tot maximaal € 10.376,- bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring ingedeeld in de Salarisschaal Medisch Specialisten volgens de cao GGZ.
 • Naast vakantiegeld van 8% een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.
 • Een eenmalige uitkering van 1% van je bruto jaarsalaris op 1 augustus 2024 en een loonsverhoging van 4% van je bruto maandsalaris per 1 december 2024. 
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • Een IFM-regeling en een budget persoonlijke kosten Medisch Specialisten (AMS) van circa € 5.500,- per kalenderjaar naar rato van het dienstverband.
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega’s sporten of een health-check doen.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s.           

Dit zoeken we in jou

Voor het FACT-team zoeken wij een enthousiaste en ondernemende psychiater. Je krijgt vaak te maken met situaties waarin richtlijnen en protocollen te kort schieten, dit vraagt om jouw creativiteit en lef. Verder maak je soms grote stappen, maar soms ook juist hele kleine stappen. Hiervoor dien je over een lange adem te beschikken.

Verder heb je:

 • een afgeronde opleiding tot (kinder- en jeugd)psychiater met een BIG-registratie;
 • een AGB-code of de bereidheid deze aan te vragen;
 • een registratie in het register RGS psychiater;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding. 

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Tjakien Fokkes, manager algemene zaken FACT Groningen en Drenthe, via 06 – 86839774.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Lentis het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Solliciteren kan via sollicitatieformulier. Motiveer jij je enthousiasme voor deze functie liever live dan in een motivatiebrief? Geen probleem, een motivatiebrief mag maar is niet verplicht.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Milena de Jong, adviseur werving & selectie, via 06 – 57402562 of 050 – 4097878. 

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!