Voor Jonx Hoogezand zijn wij op zoek naar een orthopedagoog-generalist. Je gaat werken in een enthousiast team onder de rook van Groningen. Hierdoor zou je zelfs op de fiets naar jouw werk kunnen! We gaan graag met jou in overleg wanneer je bij ons kunt starten. Als orthopedagoog-generalist:

 • ga je werken met een fijne club collega’s die staan voor stabiliteit en waardering;
 • ben je de regiebehandelaar in het behandelproces voor kinderen en jongeren;
 • krijg je de ruimte en het vertrouwen om creatief na te denken over behandelmogelijkheden en zorgoplossingen op maat.

Daarom is Jonx Hoogezand de plek voor jou

Bij Jonx diagnosticeer en behandel je kinderen en jongeren van 0 tot en met 18 jaar en hun gezinnen vanuit matched care principes. Dat wil zeggen dat je samen met de jeugdige en gezin de meeste dringende zorgvraag goed verduidelijkt en daarvoor de effectieve behandeling biedt die het minst belastend is, zo kort als mogelijk en zo lang als noodzakelijk. Onderdeel hiervan is de vraag: ‘hoe kunnen we jeugdige en gezin blijven motiveren om te vertrouwen op hun eigen oordeel en probleemoplossend vermogen?’ Je krijgt te maken met alle vormen van psychiatrische problematiek. Van ADHD tot ASS en van psychotrauma’s tot angst- en stemmingsstoornissen. Extra uitdagend: als regiebehandelaar pak jij de meest complexe cases op.

Lees meer over Jonx Hoogezand.

Wat ga je doen?

 • Je stelt samen met je co-behandelaren – onder wie orthopedagogen, vaktherapeuten en psychologen – op basis van intakes en psychodiagnostisch onderzoek de behandelplannen op.
 • Je coördineert de trajecten en waarborgt de kwaliteit en continuïteit. Dit doe je bijvoorbeeld door je collega’s aan te sturen en te coachen. Je begeleidt psychologen en/of orthopedagogen die onder jouw supervisie behandeling bieden aan onze cliënten.
 • Je voert complexe behandelingen uit in een systeemgericht, cognitief, gedragstherapeutisch kader.
 • Je werkt nauw samen met je team en maakt deel uit van expertteams, waarin we kennis en expertise uitwisselen. Op die manier draag je actief bij aan de verdere ontwikkeling en implementatie van de zorgprogrammering.
 • Je werkt veel samen met ketenpartners als behandel- en expertisecentra, gebiedsteams en gemeenten, maar ook kinderdagverblijven, scholen en bijvoorbeeld sportverenigingen.
 • Je neemt deel aan de Spoed voor Jeugd-crisisdienst.

“Er is hier zoveel ruimte om te groeien."

Sinds oktober 2019 werkt Rebecca Elbert als orthopedagoog bij Lentis Jonx Hoogezand. Ze zit helemaal op haar plek dankzij het…

Dit krijg je van ons

 • Een contract voor de duur van één jaar, in verband met tijdelijke vervanging.
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in aanloopschaal 64 of FWG 65 volgens de cao GGZ (€ 4.108 - € 6.264).
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Een team waarin betrokkenheid erg belangrijk is.

Qua secundaire arbeidsvoorwaarden heeft de cao ggz mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Jouw toekomstige collega’s over de teams

“Bij Jonx Hoogezand geloven we in de kracht van een hecht en gepassioneerd team dat zich inzet voor het welzijn van onze cliënten. Zo hechten we waarde aan een positieve werksfeer waarin iedereen zich gewaardeerd voelt en staat onderlinge samenwerking centraal. We geloven in open communicatie en het delen van ideeën wat bijdraagt aan een vlotte samenwerking en cliëntgerichte oplossingen. We ondersteunen elkaar en bieden een vertrouwde omgeving waarin iedereen kan groeien. Bijkomend voordeel van werken in de regio: er is altijd genoeg parkeerplek en de reisafstand vanaf Groningen valt enorm mee!”

Wil je meer weten over werken bij Jonx? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s.

Dit zoeken we in jou

Een baan met veel afwisseling en uitdaging is echt iets voor jou. Jij vindt het leuk om jonge cliënten te behandelen met de meest uiteenlopende psychiatrische problematieken en om je behandelplan op de cliënt af te stemmen. Omdat jij de regie hebt over het behandeltraject, is het belangrijk dat je goed bent in besluiten nemen, de lijnen uitzetten en collega’s aansturen en coachen.

Verder heb je:

 • een afgeronde academische opleiding orthopedagogiek, aangevuld met een opleiding tot orthopedagoog-generalist;
 • een BIG-registratie en AGB-code;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding.

Enthousiast of meer weten?

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Anouk Wesselink, teamleider algemene zaken, via 06 – 45421660.

Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. Neem voor vragen over het proces contact op met Milena de Jong, adviseur werving en selectie via 06 – 57402562 of 050 – 409 7878.

De sollicitatiegesprekken worden in overleg met jou gepland.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!