Voor onze afdelingen Olmenstaete, de Es en/of Lindenhoek zijn wij per direct op zoek naar een orthopedagoog-generalist. De afdelingen vallen onder het cluster langdurige zorg en wonen. We gaan graag met jou in gesprek. Als orthopedagoog-generalist binnen onze afdelingen:

 • maak je het verschil voor kwetsbare cliënten met diverse psychiatrische problematiek;
 • ben je de cultuurdrager van de ART zorgstandaard;
 • kom je te werken binnen een hecht, open en gastvrij team.

Daarom is Lentis de plek voor jou

Je gaat werken voor mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA) die ondersteuning en/of behandeling nodig hebben bij het dagelijks functioneren. Binnen het cluster zitten we middenin maatschappelijke en inhoudelijke ontwikkelingen. We zijn gestart met de implementatie van het zorgmodel ART. ART staat voor Active Recovery (herstel) in de Triade. Hierbij ga je uit van de behoeften, drijfveren en wensen van de cliënt in zijn dagelijks leven en in interactie met zijn omgeving. Dit maakt onze werkomgeving dynamisch en uitdagend.

Als orthopedagoog-generalist  kom je te werken binnen de afdeling Olmenstaete, de Es en/of Lindenhoek, op het terrein in Zuidlaren. Je werkt samen in een multidisciplinair team met onder andere psychiaters, gz-psycholoog, verpleegkundige, maatschappelijk werkers en agogen. Jouw team is onderling hecht, open en gastvrij. Er is aandacht voor intervisie en jouw collega’s zijn er voor jou als jij dat nodig hebt en andersom.

Lees meer over Olmenstaete, de Es en Lindenhoek.

Wat ga je doen?

 • Je biedt (intensieve) gedragsmatige en geprotocolleerde zorg en behandeling aan cliënten met complexe psychiatrische problematiek.
 • Je voert complexe behandelingen uit in een systeemgericht, cognitief, gedragstherapeutisch kader.
 • Je treedt eventueel op als werkbegeleider.
 • Als regiebehandelaar coördineer en stel je het integrale behandel- en zorgbeleid op. Je vormt samen met de psychiater en gz- of klinisch psycholoog de behandelstaf.
 • Je stemt als orthopedagoog-generalist in de behandelstaf goed af welke werkzaamheden je doet, zodat jouw competenties adequaat en optimaal worden ingezet.
 • Je zorgt voor continuïteit in de behandelcultuur samen met de psychiater, gedragswetenschappers en verpleegkundig specialisten. In samenspraak met de leidinggevende ben je betrokken bij het aanbieden van scholing en coaching.
 • Je speelt een actieve rol in het implementeren van herstelgerichte zorg middels de ART zorgstandaard en het de-escalerend werken.
 • Je richt je op het constant verbeteren van de kwaliteit van zorg en stuurt en ontwikkelt de inhoud van het vakgebied.
 • Je neemt deel aan de 24-uurs crisisdienst.

“Er is hier zoveel ruimte om te groeien."

Sinds oktober 2019 werkt Rebecca Elbert als orthopedagoog bij Lentis Jonx Hoogezand. Ze zit helemaal op haar plek dankzij het…

Dit krijg je van ons

 • Direct een vast contract
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in aanloopschaal 64 of FWG 65 volgens de cao GGZ (€ 4.108 - € 6.264).
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Een team waarin betrokkenheid erg belangrijk is.

Qua secundaire arbeidsvoorwaarden heeft de cao GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Dit zoeken we in jou

Een baan met veel afwisseling en uitdaging is echt iets voor jou. Jij vindt het leuk om cliënten te behandelen met de meest uiteenlopende psychiatrische problematieken en om je behandelplan op de cliënt af te stemmen. Omdat jij de regie hebt over het behandeltraject, is het belangrijk dat je goed bent in besluiten nemen, de lijnen uitzetten en collega’s aansturen en coachen.

Verder heb je:

 • een afgeronde academische opleiding orthopedagogiek, aangevuld met een opleiding tot orthopedagoog-generalist;
 • een BIG-registratie en AGB-code.
 • bij voorkeur enige ervaring in een klinische setting van de GGZ.

Enthousiast of meer weten?

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met de betrokken teamleiders Corien de Jong via 06 - 26489828 of met Anneke van Diermen via 06 - 23123486.

Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie! Neem voor vragen over het proces contact op met Milena de Jong, adviseur werving & selectie, via 06 – 57402562 of 050 – 409 7878.

De sollicitatiegesprekken worden in overleg met jou gepland.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!