Sinds oktober 2019 werkt Rebecca Elbert (1996) als orthopedagoog bij Lentis Jonx Hoogezand. Ze zit helemaal op haar plek dankzij het gezellige team, het afwisselende werk en de aangeboden ontwikkelingsmogelijkheden: “Er is hier zoveel ruimte om te groeien. Niet alleen als beginner, maar ook als ervaren medewerker. Het houdt niet op.”

 

Waarom heb je voor het vak orthopedagogiek gekozen?

Ik wilde altijd al met kinderen werken. Ik vind het mooi hoe krachtig ze kunnen zijn en soms de kleine positieve dingen zien. Omdat voor de klas staan niets voor mij is, wees mijn zus mij op de opleiding Orthopedagogiek en dat was een schot in de roos. Direct na mijn studie ben ik bij Jonx ambulant Hoogezand aangenomen als behandelaar. Ik doe diagnostiek en geef therapie aan kinderen en jongeren met psychische problemen. Vanaf mijn eerste werkdag voelde het hier als een warm bad. Iedereen was zo geduldig en ik kreeg uitstekende werkbegeleiding.

Kun je iets meer over Jonx Hoogezand vertellen?

We zien kinderen en jongeren tot 18 jaar met diverse problematiek, zoals autisme, ADHD, stemmingsproblemen en angst. Ook ons team is divers. Het bestaat onder andere uit GZ-psychologen, een psychomotorisch therapeut, een beeldend therapeut, een kinder- en jeugdpsychiater en behandelaren, oftewel de orthopedagogen en psychologen. Het secretariaat ondersteunt ons bij administratieve taken. Het multidisciplinaire team ervaar ik als een groot voordeel. Cliënten krijgen sneller de juiste hulp en als collega’s kan je kennis uitwisselen en van elkaar leren. Ik integreer bijvoorbeeld oefeningen van de beeldend therapeut in mijn eigen behandelingen. Het multidisciplinaire team is een van de dingen die deze werkplek zo fijn maakt.