Voor Team290 (regio stad en deels Oldambt ) zijn wij per direct op zoek naar een specialist ouderengeneeskunde voor 24 t/m 32 uren per week. We verwelkomen je graag zo snel als mogelijk is. Als specialist ouderengeneeskunde:

 • maak je met jouw hulpverlening het verschil voor mensen met (het vermoeden van) dementie;
 • heb je de vrijheid om zelf jouw werkzaamheden in te richten;
 • kom je te werken in één van de tien kleine regionale teams.

Daarom is Lentis de plek voor jou

Team290 is er voor complexe casuïstiek rondom dementie waar outreachend dan wel multidisciplinaire behandeling nodig is. Dit vanwege bijvoorbeeld onbegrepen gedrag, zorgmijding met zelfverwaarlozing of overlast, systeemproblematiek met ernstig nadeel voor de betrokkenen of dementie op jonge leeftijd. Of als combinaties met (andere) stoornissen spelen. Je werkt op verwijzing van huisartsen en ziekenhuizen.

Bij Team290 werken ongeveer 60 mensen, verdeeld over drie regio’s en tien multidisciplinaire teams. Ieder multidisciplinair team bestaat uit casemanagers, een specialist ouderengeneeskunde en (gz-)psycholoog. Daarop aansluitend worden jullie ondersteund door een administratief/logistiek team en het management.

Lees meer over Team290.

Wat ga je doen?

 • Als specialist ouderengeneeskunde ben je hoofdbehandelaar en daarmee verantwoordelijk voor de psychogeriatrische diagnostiek en voor het opstellen, evalueren en bijstellen van multidisciplinaire behandelplannen.
 • Je voert crisisinterventies uit en bemiddelt bij opnames en verwijzingen.
 • Je verricht intakes, deze vinden bij de cliënt thuis plaats.
 • Je zult de behandeling (of onderdelen hiervan) uitvoeren en familiegesprekken. Je bent ook verantwoordelijk voor de registratie, rapportage en dossiervorming.
 • Je verricht consultatie- en dienstverleningsactiviteiten.
 • Je neemt deel aan het multidisciplinair overleg, waar de complexe casuïstiek wordt besproken.

"Ik heb hier nooit een casus in mijn eentje."

Els Havinga-Jonker had al vroeg de wens om in de kinder- en jeugd-ggz te werken. Spoiler: dat is gelukt! Sinds…

Dit krijg je van ons

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in FWG 75 volgens de cao GGZ (€ 5.722 - € 8.903).
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Een prettige werksfeer waar ruimte is voor informeel contact met collega’s.

Wat betreft secundaire voorwaarden heeft de CAO GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

 

Dit zoeken we in jou

Als specialist ouderengeneeskunde wil jij je inzetten om je cliënten optimale zorg te bieden, zo dicht mogelijk aan huis. Daarbij heb je oog voor de levensstijl en wensen van jouw cliënten en diens naasten. Samen met je collega’s streef je ernaar om de organisatie, de kwaliteit van zorg en behandeling voor de cliënt te verbeteren. Je bent daarom creatief en doortastend, maar kunt ook uitstekend knopen doorhakken wanneer er een besluit moet worden genomen. In crisissituaties houd jij je hoofd koel en bewaar je de rust voor de cliënten. Ook ben je communicatief sterk: je drukt je helder uit in de multidisciplinaire overleggen en gesprekken met de cliënten, collega’s en verwijzers.

Verder heb je:

 • een afgeronde opleiding geneeskunde, aangevuld met een opleiding tot specialist ouderengeneeskunde;
 • zowel een BIG-registratie als AGB-code;
 • een rijbewijs.

Enthousiast of meer weten?

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Rick de Koning, algemeen teamleider Team290 , via 06 - 82014845. Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. Neem voor vragen over het proces contact op met Ceylan van der Staaij, adviseur werving en selectie via 06 - 57583974 of 050 - 409 78 78.

De sollicitatiegesprekken worden in overleg met jou gepland.   

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

 

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!