Voor het flexteam binnen de kliniek zijn wij op zoek naar een agoog. We gaan graag met jou in overleg wanneer jij bij ons start. Als agoog:

 • bieden we jou de mogelijkheid om eerst mee te lopen;
 • krijg je de kans om ervaring op te doen op alle afdelingen in de kliniek;
 • heb je het voordeel van een vast aantal contracturen (het rooster is grotendeels 4 weken van te voren bekend);
 • krijg je de mogelijkheid om door te stromen naar een vaste afdeling inclusief een vaste aanstelling.

Daarom is Lentis de plek voor jou

Jij gaat onderdeel uitmaken van het flexteam van de acute zorg. Je wordt ingezet op alle afdelingen binnen de kliniek. Hierdoor krijg jij de mogelijkheid om op alle plekken ervaring op te doen en er zelf dus ook achter te komen wat bij jou past. Daarnaast ontwikkel je brede ervaring binnen de acute zorg! Bij wederzijds goedkeuren bestaat altijd de mogelijkheid om door te stromen naar een vaste afdeling.

Je komt te werken in een kliniek met 6 afdelingen, waar patiënten opgenomen zijn die in een psychiatrische crisis verkeren en daarbij een groot risico lopen op verdergaand verlies van regie over het eigen functioneren en/of schade voor zichzelf of anderen vormen. Opname in de kliniek wordt ingezet als ambulante intensieve begeleiding ontoereikend is. Naast een open afdeling zijn er in de kliniek 3 High Careafdelingen en 2 High Intensive Care afdelingen.

Op alle afdelingen staat het herstellen en behouden van het contact centraal. Belangrijke stappen naar herstel bereiken we samen; met de patiënt, diens naasten, onze ketenpartners en het multidisciplinaire team. We zoeken samen naar regie en kracht en zetten dit optimaal in om onze patiënten weer zelfverzekerd en enthousiast deel te laten nemen aan de maatschappij.

Er is aandacht voor het bieden van steun, (dag)structuur, medicatie, rust, bescherming en veiligheid. Het multidisciplinaire team is geschoold en getraind in de interventies behorend bij crisisinterventie.

Het werken in een klinische setting is nooit saai, maar uitdagend, vernieuwend en dynamisch!

Lees meer over de kliniek in Groningen

Zo maak jij het verschil

 • Je levert een bijdrage aan het onderhouden en ontwikkelen van een passend leef- en ontwikkelklimaat voor de bewoners.
 • Je signaleert en observeert ten behoeve van de behandeling en schrijft signalerings- en crisisplannen met de patiënt en diens naasten.
 • Je levert een bijdrage aan observatie, diagnostiek en behandeling vanuit jouw specifieke deskundigheid.
 • Je bent veelvuldig in overleg met ketenpartners rond de zorg en leefomgeving van de cliënt (familie, buren en buurt, politie, thuiszorg en andere instellingen).
 • Je levert een bijdrage aan deskundigheidsbevordering en methodiekontwikkeling.
 • Je werkt mee aan de ontwikkeling van werkprocessen en neemt deel aan diverse overlegvormen (zowel mono- als multidisciplinair).

"Nu werk ik met mensen, dat is een enorm verschil.”

Henk van der Heide kwam als vrijwilliger van het Repair Café terecht bij Lentis. Eenmaal aan de slag op terrein…

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Een tijdelijk contract voor de duur van een jaar. Daarna is er de mogelijkheid om door te stromen naar een vaste afdeling met een vast contract. Je wordt benoemd in de functie van agogisch begeleider D.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.677,- tot maximaal € 4.180,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in aanloopschaal 49 of FWG 50 volgens de cao GGZ.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • In totaal 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega’s sporten of een health-check doen.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s.

Dit zoeken we in jou

Wij zijn op zoek naar collega’s die de overtuiging hebben, dat ook mensen met psychiatrisch ziektebeeld, recht hebben op geluk en kwaliteit van leven. Wij verwachten naast een leergierige houding, flexibiliteit en affiniteit met deze doelgroep. Je kunt tegen een stootje en vindt het prettig om in een team te werken, waarin humor, openheid en directheid worden gewaardeerd. Andere belangrijke competenties zijn: klantgerichtheid, resultaatgerichtheid en het oplossingsgericht kunnen werken.

Verder heb je:

 • een HBO diploma SPH, MWD, Social Work met uitstroomprofiel Zorg of een diploma toegepaste psychologie met registratie GGZ agoog;
 • een BHV diploma, of bent bereidt deze te behalen;
 • een module ‘Omgaan met medicatie’, of bent bereid deze te volgen;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding.

Ook als net afgestudeerde ben je welkom om te solliciteren op deze functie!

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Sabine Kramer, teamleider acute zorg, via 06 – 82058381.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Lentis het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Solliciteer via het sollicitatieformulier. Wij nemen snel contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nanda Polhuijs, Adviseur Werving & Selectie, via 06 – 45168725 of 050 - 4097878.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure. 

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!