Henk van der Heide kwam als vrijwilliger van het Repair Café terecht bij Lentis. Eenmaal aan de slag op terrein Dennenoord in Zuidlaren wilde hij niet meer weg. “Ik kwam niet alleen in aanraking met begeleiders en andere vrijwilligers, maar ook met cliënten. Dat vond ik eigenlijk zó leuk dat ik van het contact met cliënten mijn werk wilde maken.”

Op dat moment (2020) was Henk via het UWV op zoek naar werk. Hij vroeg een opleiding tot agogisch begeleider aan bij het UWV, om op die manier bij Lentis aan de slag te kunnen. In eerste instantie werd zijn verzoek afgewezen door het UWV. “Volgens hen was dit geen kansrijk beroep. Gelukkig heb ik ze duidelijk kunnen maken dat er veel vraag is naar kundige begeleiders en hebben ze de functie toegevoegd aan hun met lijst met kansrijke beroepen.”

Henk maakte op 55-jarige leeftijd de switch naar de zorg en slaagde met vlag en wimpel voor de opleiding. Daarna werd hij regelmatig door het UWV gevraagd om andere zijinstromers te enthousiasmeren. Ook voor Lentis heeft hij weleens met potentiële werknemers aan de lijn gehangen. “Dat doe ik heel graag. Ik houd van mijn baan en hoop dat anderen ook zien hoe leuk het is. Mijn schoonzoon zat in de bouw, die is door mijn verhalen precies hetzelfde gaan doen. Mooi toch?”

(tekst gaat door onder de foto’s)