Thuis in het Noorden

Werken bij Lentis: Voel je thuis in het noorden

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de Randstad te verlaten en hun geluk in Noord-Nederland te zoeken. Minder drukte, minder files, minder stress en juist meer rust en ontspanning, zonder verlies van stadse voorzieningen. De noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe verwelkomen je graag. Je voelt je hier direct thuis!

Werken in het Noorden

Organisaties en instellingen in de zorgsector, zoals Lentis en het Universitair Medisch Centrum Groningen, zijn de grootste werkgevers in het noorden van Nederland. Bij Lentis werken inmiddels ruim 4.000 mensen. Ook de Rijksuniversiteit Groningen en de verschillende hogescholen vormen een bron van banen. Het Noorden is mooi en dynamisch, dat maakt het werken in deze provincies extra bijzonder. Door de nuchtere en vriendelijke mentaliteit in het Noorden voelen de meesten zich al snel op hun gemak.

Wonen in het Noorden

Liefhebbers van stad en natuur kunnen hun hart ophalen. Werken bij Lentis kun je combineren met wonen in de bruisende stad en de rust en ruimte van de Ommelanden.

Het stadse leven

Groningen stad, met haar ruim 200.000 inwoners, is een parel in het Noorden. Het is een historische Hanzestad, maar haar inwoners houden haar jong en vol energie. Het is zelfs de jongste stad van Nederland. Dat komt door de bijna 60.000 studenten die in Groningen studeren en er vaak ook wonen. Historische panden, moderne architectuur, theaters, bruine kroegen en wereldse restaurants: Groningen heeft het allemaal! Met 145 kilometer fietspad is alles op de fiets te bereiken en fietsen is nog sportief ook.

Assen is met 67.000 inwoners kleiner dan Groningen. Het is een echte familiestad met veel scholen, een mooi winkelcentrum, gezellige restaurants en natuurlijk het Drents Museum. Liefhebbers van spraakmakende tentoonstellingen kunnen hier volop genieten van wisselende exposities. Je vindt de verschillende locaties van Lentis in de omliggende pittoreske dorpen, zoals Norg of Eelde, tussen Groningen en Assen.

Het groene leven

Woon je liever in een dorp? De steden worden omringd door verschillende prachtige dorpjes, waarbij de verbinding tussen platteland en stad vaak uitstekend is. Zuidlaren, Stadskanaal of Westerwolde bieden bijvoorbeeld de rust van een dorp, maar liggen tegelijkertijd op een steenworp afstand van Groningen en Assen zodat je ook van het stadse leven kunt genieten.

In het Noorden is er volop natuur. Rust en ontspanning liggen gewoon om de hoek. Waterratten kunnen met een boot het water op. Wandelaars kunnen uren struinen door de bossen en de Ommelanden zijn een paradijs voor fietsers. Ook ben je binnen de kortste keren bij de diverse havens om naar één van de Waddeneilanden te varen. De ideale gelegenheid om lekker uit te waaien op bijvoorbeeld Ameland of Schiermonnikoog.

Voel je welkom in Noord-Nederland!

Over Lentis

Wil je meer weten over Lentis? Dat snappen we! Wij hebben veel zorgvormen en specialismen in huis waardoor onze cliënten passende zorg kunnen ontvangen. Lentis biedt kwalitatieve en deskundige zorg voor jong en oud.