Jij kunt bij Lentis de opleiding tot Verpleegkundig Specialist volgen. Wij zijn een erkende praktijkopleidingsinstelling die jou graag opleiden tot expert in de geestelijke gezondheidszorg. Als Verpleegkundig Specialist speel jij een leidende rol bij de behandeling en verzorging van mensen met complexe psychische en psychiatrische problemen. Wanneer jij deze mensen graag helpt en toe bent aan een volgende stap in je carrière, dan is dit de geschikte opleiding voor jou.

Duur opleiding en aantal plaatsen

De opleiding tot Verpleegkundig Specialist Geestelijke Gezondheidszorg duurt drie jaar met een studielast van 20 uur per week. Een dag per week volg je cursorisch onderwijs in Utrecht en de rest van de week ben je werkzaam bij je praktijkopleidingsinstelling, in dit geval Lentis. Wij bieden 5 opleidingsplaatsen aan per jaar. Wanneer je enthousiast bent, kun jij solliciteren naar de functie verpleegkundige in opleiding tot specialist (vios).

Toelatingseisen

Het opleidingsteam van Lentis kijkt er naar uit om je op te leiden tot Verpleegkundig Specialist. Er zijn wel enkele voorwaarden. Jij:

  • bent verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg (BIG registratie)
  • bent in bezit van een hbo-v diploma of mbo-v aangevuld met een zorg-gerelateerd hbo-diploma
  • hebt minimaal 3 jaar werkervaring als verpleegkundige binnen de GGZ
  • kunt aantonen dat je bovengemiddeld functioneert op hbo niveau. Hiervoor stel je een portfolio samen met bewijsstukken van jouw functioneren
  • beheerst de Engelse taal (passief)

Wat ga je doen?

In drie jaar tijd word jij opgeleid tot een enthousiast en betrokken Verpleegkundig Specialist.

Jij volgt één dag per week cursorisch onderwijs bij de opleidingsinstelling GGZ-VS in Utrecht en doet vier dagen per week ervaring op bij een erkende opleidingsinstelling, in dit geval bij Lentis. Jij wordt opgeleid tot expert in de GGZ-verpleegkunde zodat jij na je opleiding als regiebehandelaar verantwoordelijk bent voor de behandeling en begeleiding van de aan jou toegewezen cliënten. Jij wordt onder andere opgeleid in het verrichten van verpleegkundig en medisch diagnostische onderzoek, het opstellen van een behandelplan en het coördineren van de uitvoering van de behandeling. Daarnaast komen ook het verlenen van hoogcomplexe zorg en voorschrijven van medicatie aan bod. In het tweede jaar houd jij je bezig met praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek. Tijdens je opleiding sta je onder supervisie van een werkbegeleider, maar uiteraard zal jij gedurende je opleiding steeds zelfstandiger werken.