Lentis verzorgt de specialistische opleiding tot klinisch neuropsycholoog. In samenwerking met opleidingscentrum RINO Groep in Utrecht word je opgeleid tot expert op het gebied van neuropsychologische aandoeningen.

Duur opleiding en aantal plaatsen

De specialistische vervolgopleiding tot klinisch neuropsycholoog duurt 4 jaar. Er is telkens één psycholoog bij Lentis in opleiding, wat betekent dat elke vier jaar een nieuwe medewerker met de opleiding mag starten. GZ-psychologen die al dan niet bij Lentis werken kunnen solliciteren naar een opleidingsplaats.

Wat ga je doen?

De opleiding tot klinisch neuropsycholoog bouwt voort op de postmasteropleiding tot GZ-psycholoog. Tijdens de opleiding staat het verwerven van diepgaande kennis van de relatie tussen hersenen en gedrag centraal, om (veronderstelde) neuropsychologische aandoeningen te kunnen diagnosticeren en behandelen. Binnen de opleiding wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de analyse, indicatiestelling en behandeling van de emotionele, cognitieve en gedragsmatige gevolgen van de aandoening op het dagelijks leven van de patiënten.

Verder ga je je verdiepen in de verschillende facetten van wetenschappelijk onderzoek en innovatie van het vakgebied. Hierdoor krijg je meer inzicht in onderliggende mechanismen van hersenaandoeningen en ben je in staat de effectiviteit van behandelingen te verbeteringen. Ook schrijf je twee publicabele artikelen. Daarnaast is de opleiding gericht op het verkrijgen van kennis van en vaardigheden in het verrichten van managementtaken en organisatorische werkzaamheden in zorginstellingen.

De opleiding is onderverdeeld in een theoretisch deel en een praktisch deel. Het theoretisch deel van de opleiding volg je bij de RINO Groep in Utrecht. De hoofdopleider is mw. prof. dr. H. Swaab.