Jij kunt bij Lentis de opleiding tot klinisch neuropsycholoog volgen. Eén op de vier mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met een hersenaandoening met als gevolg de nodige problemen in het dagelijks leven. Specialisten in hersenen en gedrag zijn daarom hard nodig.

In samenwerking met opleidingscentrum RINO Groep in Utrecht word jij tijdens de studie klinische neuropsychologie opgeleid tot een deskundig en betrokken klinisch neuropsycholoog.

Duur opleiding en aantal plaatsen

De opleiding tot klinisch neuropsycholoog duurt 4 jaar. De opleiding start eens in de drie jaar. Elke keer is er één plaats beschikbaar. Je kunt solliciteren naar een opleidingsplaats als je bij Lentis werkt als GZ-psycholoog of GZ-psycholoog/psychotherapeut.

Wat ga je doen?

Tijdens je studie klinische neuropsychologie word jij opgeleid tot specialist op het gebied van de analyse, diagnostiek en behandeling van patiënten met hersenletsel. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan de behandeling van de emotionele, verstandelijke en de gedragsmatige gevolgen van de aandoening. Jij:

  • leert over de relatie tussen hersenen en gedrag en het diagnosticeren en behandelen van hersenaandoeningen
  • leert over de praktische, verstandelijke, gedragsmatige en emotionele gevolgen van hersenaandoeningen op het dagelijks leven en hoe daar mee om te gaan
  • leert over de verschillende facetten van wetenschappelijk onderzoek en innovatie
  • leert de resultaten van wetenschappelijk onderzoek toe te passen in de praktijk
  • wordt voorbereid op managementtaken en organisatorische werkzaamheden in zorginstellingen
  • staat stil bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Er is voldoende tijd voor evaluatie en reflectie.

De opleiding is onderverdeeld in een theoretisch deel en een praktisch deel. Het theoretisch deel van de opleiding volg je bij de RINO Groep.