Onze arbeidsvoorwaarden

Onze arbeidsvoorwaarden

Lentis is trots op iedereen die wil bijdragen aan het herstel en welbevinden van onze cliënten. Wij waarderen onze medewerkers dan ook zeer. Daarom word je bij Lentis beloond met goede arbeidsvoorwaarden:

 • Een goed salaris
  In de meeste gevallen is dit conform de CAO GGZ. Kom je in dienst bij Dignis? Dan is je salaris conform de CAO VVT.
 • Je blijft jezelf ontwikkelen
  Je krijgt alle ruimte om te blijven leren en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen door het volgen van trainingen en opleidingen. Zo heb je als werknemer toegang tot bijna 300 gratis online trainingen en cursussen.
 • Doorgroeimogelijkheden
  Lentis heeft verschillende zorggroepen met elk hun eigen expertise, vakgebied en teams. Er zijn daardoor talloze mogelijkheden om door te groeien in zowel je functie en als persoon.
 • Een hecht en betrokken team
  Op welke afdeling je ook terecht komt, er staat altijd een enthousiast team voor je klaar. Veel van onze medewerkers omschrijven hun team als hecht en betrokken.

Secundaire arbeidsvoorwaarden bij Lentis

Bij Lentis zit je goed. Zo verdien je naast een goed salaris een eindejaarsuitkering – de dertiende maand -, heb je de mogelijkheid om korting te ontvangen op je premie bij (zorg) verzekeringen en kun je gebruik maken van de regeling aanvullende reiskosten. Ook biedt Lentis een aantal Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (MKA) aan medewerkers aan. Hieronder lichten we een aantal (MKA) regelingen uit:

Eenmaal per twee jaar is het mogelijk om een laptop/tablet/pc te kopen met belastingvoordeel. Aan deze regeling zijn aanvullende voorwaarden verbonden. Wanneer je in dienst komt bij Lentis kan je regeling inclusief voorwaarden en het aanvraagproces terugvinden op het intranet.

Een werknemer van Lentis kan gebruik maken van de regeling Fitness. Hiervoor kies je zelf een sportschool of fitnesscentrum uit waar je je voor 6 of 12 maanden inschrijft. Aan deze regeling zijn aanvullende voorwaarden verbonden. Wanneer je in dienst komt bij Lentis kan je regeling inclusief voorwaarden en het aanvraagproces terugvinden op het intranet.

Iedereen met een arbeidsovereenkomst (waarbij de proeftijd is verstreken) bij Lentis komt in aanmerking om eenmaalper drie jaren een fiets te kopen met belastingvoordeel. Aan deze regeling zijn aanvullende voorwaarden verbonden. Wanneer je in dienst komt bij Lentis kan je regeling inclusief voorwaarden en het aanvraagproces terugvinden op het intranet.

Je bouwt pensioen op bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Dat is niet alleen geld voor later. Bij het PFZW is ook iets geregeld als je arbeidsongeschikt wordt of overlijdt. Lentis neemt een groot deel van de premie voor haar rekening.

Over de CAO’s

Binnen Lentis wordt gebruik gemaakt van twee CAO’s. Voor de medewerkers die vallen onder Lentis geldt de CAO GGZ en voor medewerkers die vallen onder Dignis geldt de CAO VVT

CAO GGZ

De cao ggz is van toepassing voor alle medewerkers in de geestelijke gezondheidszorg en de verslavingszorg. De cao bevat afspraken over arbeidsvoorwaarden zoals, salaris, werktijden, verlof, pensioen, vergoedingen en toeslagen. De huidige cao loopt van 1 december 2021 tot en met 31 december 2024. Je vindt alle informatie over de CAO GGZ op de website van de Nederlandse GGZ

CAO VVT

De CAO VVT geldt voor zo’n 500.000 medewerkers en bevat landelijke afspraken over arbeidsvoorwaarden zoals salaris, pensioen, vergoedingen, toeslagen en verlof. Daarnaast biedt de CAO VVT ruimte voor maatwerk. De huidige cao loopt van 2022 tot en met 2023. Je vind alle informatie over de CAO VVT op de website van ActiZ

Meer weten over onze arbeidsvoorwaarden?

Neem contact met ons op. Wij vertellen je er graag meer over.

Recruitment

050 - 4097878

Meer weten over onze arbeidsvoorwaarden?