We zijn op zoek naar nieuwe collega’s! Om Lentis aantrekkelijker te maken voor werkzoekenden proberen we ons te onderscheiden van andere werkgevers. We doen er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat werkzoekenden voor Lentis kiezen. Vorige week lanceerden we deze nieuwe website. Daarnaast hebben we een aantal aanvullende regelingen die het voor werkzoekenden aantrekkelijk moeten maken om voor Lentis te kiezen.

Een jaar collegegeld terug

Een van de maatregelen die we treffen is het vergoeden van een jaar collegegeld. Pas afgestudeerde Verpleegkundigen (MBO of HBO) en Verzorgenden IG krijgen een jaar collegegeld terug als ze bij Lentis gaan werken. In combinatie met de bestaande regeling waarin we deze professionals een vast dienstverband bieden, moet dit werkzoekenden over de streep trekken. Natuurlijk moet er eerst wel een sollicitatieprocedure worden doorlopen. Het bedrag wordt uitbetaald als de kandidaat ook daadwerkelijk in dienst komt.

De regeling geldt overigens alleen voor nieuwe medewerkers en niet voor verpleegkundigen en verzorgenden die al in dienst zijn.

Meer informatie over vergoeding van collegegeld

Andere maatregelen

Daarnaast gaan we werken met meer interessante premies. Zo hebben we een:

  • aanbrengpremie voor interne medewerkers;
  • aanbrengpremie voor externe medewerkers;
  • vestigingspremie waarbij nieuw personeel een bonus krijgt door te gaan werken in werkgebieden van Lentis waar vergrijzing het personeelsbestand onder druk zet. De medewerker hoeft niet in het gebied te wonen.

Meer informatie over deze premies vind je hier:

  1. Collegegeld vergoeding
  2. Vestigingspremie
  3. Aanbrengpremie