“Eigenlijk wilde ik kraamverzorgster worden maar na drie stages in de ouderenzorg bij mensen die dementie hebben wist ik dat dit voor mij was weggelegd.” Zegt Lisa Uilhoorn, 21 jaar en sinds 1 juni 2018 werkzaam als Verzorgende IG bij Verpleeghuis de Enk in Zuidlaren. “Na al die stages en ervaringen die ik heb opgedaan, heb ik geleerd hoe je mensen met dementie kunt benaderen en een fijne omgang met ze kunt creëren. Deze doelgroep spreekt mij enorm aan!”

Hoe ben je bij de Enk terecht gekomen?

“Ik ben in 2016 afgestudeerd aan de Noorderpoort in Groningen, ik ben toen op mijn afstudeerstageplek Maartenshof in Groningen gebleven. Na een aantal maanden heb ik bij de Enk  gesolliciteerd en dat ging zo goed dat ik direct werd aangenomen! Ik heb toen tot juli 2017 op de Enk gewerkt en heb me toen aangemeld voor de opleiding tot verpleegkundige. Hier ben ik helaas na een paar maanden mee gestopt. Mijn gevoel bij de Enk was zo goed, dat ik daar zo weer terug kon komen! Ik woon vlakbij de Enk, dus dat is voor mij erg handig. Het was ook niet nodig dat ik werd ingewerkt omdat ik natuurlijk al bekend was op de afdeling. De familieleden van de zorgvragers hier waren ook blij dat ik weer terug was.”

Je woont vlak achter je werk, hoe zou jij je werk- en woonomgeving omschrijven?

“Als je van natuur houdt dan ben je hier echt wel op je plek. De Enk zit op een centrale, natuurrijke plek en heeft aan beide kanten van het gebouw een hele mooie tuin. Dus voor de bewoners is het hier ook heel mooi wonen. En volgens mij is Zuidlaren het groenste dorp van Europa, we hebben in ieder geval een keer een prijs gewonnen!”

Dat is leuk om te horen! Waarom heb je voor dit vak gekozen?

“Vroeger als kind wilde ik altijd kraamverzorgster worden. In het 3e jaar van de Verzorgende IG opleiding kon ik mij specialiseren in de kraamzorg, alleen was dit het verlenen van kraamzorg thuis en ik wilde erg graag in het ziekenhuis werken. Toen heb ik voor de ouderenzorg gekozen. ‘Na de stages die ik had gelopen vond ik het werken met ouderen fantastisch en dankbaar’’.