Liesbeth Aardappel (34) werkt sinds 2010 bij Lentis. Ze begon als vakantiekracht, maar inmiddels is ze Verpleegkundige en begeleidt ze bewoners van de woonvorm Wonen Paddepoel. Liesbeth is trots op haar werk en houdt van haar beroep: ‘Ik help de bewoners de kleine stappen te maken om zelfstandiger te worden. Daar word ik erg blij van.’

Van vakantiekracht naar vaste medewerker: vertel!

Ruim tien jaar geleden werkte ik naast mijn toenmalige baan als vakantiekracht bij woonzorgcomplex De Diamant van Lentis. Toen zag ik een vacature voor de interne opleiding tot Verzorgende IG: ik heb gesolliciteerd en ben aangenomen. Het was tijdens de opleiding verplicht om zes maanden ervaring op te doen op een werkplek in de psychiatrie. Ik was daar erg blij mee, want die doelgroep was nieuw voor mij. Het leek mij interessant en een mooie uitdaging.

En kwamen je verwachtingen uit?

Zeker weten. Ik kwam terecht bij Wonen Beijum, een woonvorm voor mensen vanaf 18 jaar. Ik had het er echt enorm naar mijn zin. Het beviel goed om met jonge mensen te werken. Ook vond ik de problemen die er speelden en de afwisseling van mensen erg interessant. Ik dacht: als ik verder wil met deze doelgroep, dan moet ik ook verder leren. Na mijn opleiding Verzorgende IG ben ik dus direct begonnen met de opleiding mbo-v. Tijdens die opleiding heb ik wederom veel verschillende werkplekken gezien. Je leert veel en merkt bovendien wat je leuk vindt.