Evita Rubbens is sociotherapeut bij de PsyQ kliniek voor eetstoornissen in Groningen. In 2018 liep ze er stage, daarna wilde ze niet meer weg. “Ik vind het enorm interessant. Wat mijn teamleider Jolanda zegt, klopt: als je eenmaal met eetstoornissen werkt, word je erdoor gegrepen.”

Plezier

“Het klinkt misschien gek, maar ik kan me goed verplaatsen in deze doelgroep. Het verschil is dat zij om bepaalde redenen heel ver gaan in hun gedrag. Ik houd ervan om op mijn voeding te letten en met onder andere paardensport bezig te zijn. Ik ben fanatiek ruiter, doe veel aan crossfit en ik vind hardlopen leuk. Maar ik sla er niet in door en kan ook iets lekkers eten en drinken met vriendinnen op het terras. Ik wil cliënten heel graag meegeven dat ze gezond kunnen leven maar daarnaast ook plezier kunnen maken.”


Bij de kliniek waar Evita werkt komen cliënten waarbij een ambulante- of deeltijdbehandeling onvoldoende is. Cliënten vanaf achttien jaar verblijven er minimaal drie en maximaal zes maanden, ze blijven vijf nachten per week slapen. In de weekenden zijn ze thuis om het geleerde toe te passen in de thuissituatie. Na hun periode bij de kliniek gaan ze immers weer volledig terug naar huis.