Voor het cluster ouderenpsychiatrie zijn wij op zoek naar een verpleegkundige. We gaat graag met jou in overleg wanneer jij bij ons start. Als verpleegkundige:

 • maak je het verschil voor een zeer kwetsbare doelgroep;
 • ben je verantwoordelijk voor een eigen caseload;
 • zijn er genoeg opleidingsmogelijkheden.

Daarom is Lentis de plek voor jou

Jouw patiënten zijn mensen van 67 jaar en ouder met psychiatrische klachten. Vaak zijn er meerdere problematieken en aandoeningen aanwezig. Daarbij hebben sommige patiënten ook beginnende geheugenproblemen. Jouw doelgroep heeft een verhoogde gevoeligheid, oftewel ‘frailty’, voor stressoren die samengaan met een afname van het vermogen om de balans te behouden. Kleine verstoringen kunnen leiden tot de ontwikkeling van ernstige gezondheidsproblemen en functiebeperkingen bij jouw patiënten. Je gaat vraaggericht werken met de patiënt, diens netwerk en partners in de zorg, zowel binnen als buiten Lentis.

Lees hier meer over de ouderenpsychiatrie.

Zo maak jij het verschil

 • Samen met de regiebehandelaar voer je intakegesprekken.
 • Je draagt bij aan de diagnostiek middels het afnemen van vragenlijsten en het doen van onderzoeken.
 • Je hebt een eigen caseload. Je begeleidt patiënten, je evalueert het behandelbeleid en rapporteert aan het multidisciplinaire team over de voortgang.
 • Je houdt dossier bij en verricht bijbehorende administratieve werkzaamheden.
 • Je onderhoudt contacten met familie en zorgverleners binnen en buiten Lentis.
 • Je kan voorlichting en advies geven aan andere zorgverleners over bijvoorbeeld adequate omgangsvormen.
 • Binnen kantoortijden ga je spoedverwijzingen oppakken die door de ambulante ouderenpsychiatrie zelf worden opgepakt.
 • Je levert een bijdrage aan het behandelbeleid, je kan acties uitzetten en veranderingen implementeren.

 

"Binnen het IHT hebben de deuren geen drempels: je kunt zo bij elkaar binnenlopen."

Evelien Meinen (1969) werkt al elf jaar met veel plezier bij Lentis. Ze heeft tien jaar bij de Crisisdienst gewerkt…

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.737,- tot maximaal € 4.263,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in FWG 50 volgens de cao GGZ.
 • Naast vakantiegeld van 8% Een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.
 • Een eenmalig uitkering van 1% van je bruto jaarsalaris op 1 augustus 2024 en een loonsverhoging van 4% van je bruto maandsalaris per 1 december 2024.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets- en sportabonnement.
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega’s sporten of een health-check doen.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s.

Dit zoeken we in jou

Je bent een stevige professional: doordat je veel alleen onderweg bent is het van belang dat je stevig in je schoenen staat. Je bent in staat de verbinding te zoeken in de samenwerking met zowel patiënten als collega’s.
Tegelijkertijd weet je goed te schakelen tussen de verschillende werkzaamheden. Ook ben je communicatief sterk: je drukt je helder uit in de multidisciplinaire overleggen en de gesprekken met familie en andere zorgverleners. Hierbij weet je de boodschap tactvol en respectvol over te brengen. En vind je het leuk om zelf onderdeel te zijn van kennisoverdracht aan leerlingen/stagiaires. We leiden hen samen op als medewerkers van de toekomst!

 Verder heb je:

 • een hbo-diploma verpleegkundige en een BIG- en AGB-registratie;
 • ervaring in de ouderenpsychiatrie en met ambulant werken, dit is een pré;
 • kennis van psychiatrische ziektebeelden (generalistisch) en psychofarmaca;
 • een rijbewijs;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Carina van Dijk (afwezig in week 18), teamleider algemene zaken ouderenpsychiatrie ambulant oost, via 06 - 45326487 of Ronald Witteman, vestigingsmanager algemene zaken ouderenpsychiatrie ambulant, via 06 - 82367723.

 

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Lentis het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Solliciteer voor 30 juni 2024 via het sollicitatieformulier. Motiveer jij je enthousiasme voor deze functie liever live dan in een motivatiebrief? Geen probleem, een motivatiebrief mag maar is niet verplicht. De sollicitatiegesprekken worden in overleg met jou afgestemd. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Ceylan van der Staaij, adviseur werving en selectie, via 06 –  57583974.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure.

 

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!