Voor de Intensive Home Treatment (IHT) zijn wij op zoek naar een hbo-verpleegkundige. Je komt te werken in een enthousiast en multidisciplinair team, waar intensief ambulant gewerkt wordt met patiënten in psychiatrische crisis. We gaan graag met jou in overleg wanneer jij bij ons start. Als hbo-verpleegkundige

 • ga je aan de slag met complexe casuïstiek;
 • is geen dag hetzelfde en krijg je te maken met patiënten met acute psychische problematiek;
 • kun jij het verschil maken vanuit een herstel ondersteunende visie.

Daarom is IHT de plek voor jou

Onze caseload laat een brede diversiteit van patiënten en aandoeningen zien. Wij zoeken een collega verpleegkundige die creatief en oplossingsgericht is, die niet schrikt van hectiek en flexibel is zowel op inhoud als in de samenwerking.

De afdeling waar jij komt te werken, Intensive Home Treatment (IHT), bestaat uit IHT deeltijd en IHT thuis. Hierbij werk je nauw samen met de crisisdienst en de klinieken. Jij gaat je richten op patiënten met acute psychische problemen. Door het behandelen van de acute klachten en het herstellen van het evenwicht wordt getracht een klinische opname te voorkomen of te verkorten. Jij probeert de patiënt de eigen regie te laten behouden en te versterken. Jouw werkplek is dynamisch met een zeer diverse doelgroep en een enthousiast team.

Lees meer over IHT.

Wat ga je doen?

 • Als ambulant verpleegkundige binnen het IHT team bied je als zelfstandig werkende professional, intensieve, (outreachende) hulp aan patiënten die in crisis verkeren.
 • De zorg wordt in de thuissituatie geboden, de doelstelling is opname te voorkomen of te verkorten.
 • Naast de zorg in de thuissituatie bieden wij ook deeltijdbehandeling waarbij wij met verpleegkundigen, ervaringsdeskundigen en PMT-ers vanuit een oplossingsgerichte methodiek de groep begeleiden.
 • Naast de zorg voor de patiënt betrek je de naasten en andere betrokkenen bij de behandeling.
 • De verpleegkundige voert gerichte interventies uit, voortkomend uit het behandelplan en de dagelijkse multidisciplinaire besprekingen.
 • Als IHT verpleegkundige ben je flexibel en snel inzetbaar om de zorg waar nodig te intensiveren.
 • Je bewaakt het verloop en de voortgang van de behandeling van je patiënt.
 • Je bent in staat om crisissituaties te signaleren, adequaat te handelen en de-escalerend te werken.
 • Je bent bereid gemiddeld één keer in de maand een weekend te werken en de feestdagen in overleg.
 • Je gaat deelnemen in een of meerdere werkgroepen die bezig zijn met het in kaart brengen, verbeteren en monitoren van de huidige werkprocessen.

"Binnen het IHT hebben de deuren geen drempels: je kunt zo bij elkaar binnenlopen."

Evelien Meinen (1969) werkt al elf jaar met veel plezier bij Lentis. Ze heeft tien jaar bij de Crisisdienst gewerkt…

Dit krijg je van ons

 • Direct een vast contract. Je wordt benoemd in de functie van gedifferentieerd verpleegkundige.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal €2.737,- tot maximaal € 4.263- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in aanloopschaal 49 of FWG 50 volgens de cao GGZ.
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.

Qua secundaire voorwaarden heeft de CAO GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s.

Dit zoeken we in jou

Als hbo-verpleegkundige kun je goed samenwerken en gebruik maken van de kwaliteiten van je collega’s. Daarnaast ben je in staat om zelfstandig te handelen en hierbij jouw eigen grenzen te bewaken. Je bent kritisch en alert en kunt jezelf zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken. In jouw werk kun je zowel zelfstandig als individueel werken, maar heb je ook de eigenschap om op een prettige, flexibele en collegiale wijze jouw plek in te nemen in het team. Ook is het erg belangrijk dat jij in staat bent om zelfstandig een caseload te coördineren.

Verder heb je:

 • een afgeronde hbo-opleiding tot verpleegkundige en BIG-registratie;
 • ervaring binnen de SGGZ en bij voorkeur in de acute zorg;
 • een AGB code of bent bereid deze aan te vragen.

Enthousiast of meer weten?

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken of een keer mee te kijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Jurjen Bouwman of Hans van Dellen (gedifferentieerd verpleegkundigen) via 050 – 522 37 22.

Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. Neem voor vragen over het sollicitatieproces contact op met Nanda Polhuijs, adviseur werving en selectie, via 06 – 45168725 of 050 – 409 78 78.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!