Later nog eens bekijken?

Mail deze vacature naar jezelf

Verzorgende IG – Kenniscentrum Ernstig Probleemgedrag (KEP)

 • Locatie: Heymanscentrum, Groningen
 • Uren: 24-32 uur (in overleg)
 • Salaris: € 2391,72- € 3177,1– FWG 35
 • Dienstverband: 1 jaarcontract, met uitzicht op vast

Jouw toekomstige collega over het team

“Je komt bij ons terecht in een hecht en betrokken team met jonge mensen. In totaal zijn we met 20 collega’s. Daarnaast hebben we een behandelend team die bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, psychiater, GZ-psycholoog, ambulant begeleider en logopedist, waar we veel handvaten van krijgen. Wat mijn werk op de afdeling zo leuk maakt, is dat er nauwelijks hiërarchie is. Iedereen is gelijk en je doet het werk samen. Samen zijn we verantwoordelijk voor de cliënten, ook in crisissituaties. Verder is humor een belangrijke motor in ons werk en zoeken we elkaar op, zowel tijdens als na het werk.”

Als verzorgende IG – kenniscentrum ernstig probleemgedrag

 • maak je het verschil voor een zeer kwetsbare doelgroep, op een unieke afdeling in Noord- Nederland;
 • kom je te werken in een jong en warm team, dat volop in ontwikkeling is;
 • werk je lange diensten van 8 uur;
 • is er ruimte voor scholing en opleidingen.

 

Daarom is Dignis de plek voor jou

Op locatie het Heymanscentrum wonen cliënten met uiteenlopende ziektebeelden. Hierbij kun je denken aan somatiek, psychogeriatrie, geriatrische revalidatiezorg en niet-aangeboren hersenletsel. Jij komt te werken op het Kenniscentrum Ernstig Probleemgedrag (KEP). Op deze afdeling kunnen cliënten met dementie en daaruit voortvloeiende zeer complex probleemgedrag terecht. Een unieke afdeling in Noord-Nederland.

Op het KEP onderzoeken we wat het gedrag van de cliënt veroorzaakt en ontwikkelen we een benaderingswijze die specifiek bij de cliënt past. Het doel is de cliënt naar een passende woonvoorziening over te plaatsen, waarbij het gedrag hanteerbaar is geworden. In een periode van 6 tot 9 maanden bieden we een mix van observatie, behandeling en belevingsgerichte zorg, met als doel stabilisatie en/of (licht) herstel. In de doorstartfase wordt gesleuteld aan de verbinding tussen de kennis en expertise vanuit de somatische V&V-zorg van Dignis, met de specialistische GGZ van Lentis.

Het KEP maakt stappen voor deelname aan het landelijk D-ZEP netwerk dat zich o.a. richt op de ontwikkeling van Regionale Expertise Centra (REC's). Kortom een unieke afdeling die volop in ontwikkeling is, met veel mogelijkheden. Natuurlijk staat er een team voor je klaar die je op weg helpt. Er is een goed inwerkproces van onder andere meerdere meeloopdagen.

Zo maak jij het verschil

 • De persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding van onze cliënten is je hoofdtaak.
 • Je maakt doelgerichte rapportage op zowel lichamelijk- psychisch niveau, als op het sociaal welzijn. Indien nodig evalueer je de doelen, zodat deze aansluiten op de wensen van de cliënt.
 • Waar nodig bied jij de cliënt begeleiding en ondersteuning bij ADL-activiteiten, deelt medicatie en draagt zorg voor verpleegtechnische handelingen.
 • Je volgt het zorg-leefplan dat voor elke cliënt is opgesteld.
 • Je signaleert eventuele veranderingen en bijzonderheden, treedt handelend op in acute- en crisissituaties en verzorgt de verslaglegging.
Direct solliciteren
Reageren kan tot en met 17-03-2024

Meer weten?

We staan je graag te woord! Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact met mij opnemen.

Marian Mannes