Als afgestudeerd HBO Verpleegkundige denk je misschien niet meteen aan een baan binnen de crisisdienst van Lentis. Maar wij bieden je een kans om op een andere manier zorg te verlenen. Vanuit een coördinerende rol. Een baan aan de poort van de psychiatrie. Waar je met veel tact een kwetsbare doelgroep door een crisis leidt. Een baan waar geen dag hetzelfde is. Een baan waarin je echt iets kan betekenen. Een baan waarin jouw verantwoordelijkheid gezien en erkend wordt. Waarin je direct het resultaat van jouw werk ziet. Een baan waarin jij een rol speelt in het vormgeven van een crisisdienst. Een baan waarbij je dichtbij het centrum van Groningen werkt.

Werken binnen de Lentis Crisisdienst

Wanneer je werkt bij de Lentis Crisisdienst is geen werkdag hetzelfde. Vanaf de Hereweg in Groningen werken wij hard om patiënten en hun omgeving veilig door een psychiatrische crisissituatie te leiden en een opname te voorkomen of te verkorten. Dit doen we door snelle triage, het behandelen van acute klachten, het herstellen van de balans in de thuissituatie en crisisinterventies. Het is werk op het scherpst van de snede en hierdoor een zeer dynamische werkplek. Hier werken mensen die met veel enthousiasme deze diverse doelgroep behandelen.

Binnen Lentis werken we met IHT-methode (Intensive Home Treatment), een vorm van crisisinterventie. Een IHT-behandeling is gericht op herstel en als behandelaar sta je dicht bij de patiënt en zijn of haar omgeving. Zo wordt bijvoorbeeld familie nauw bij de behandeling betrokken en vindt de behandeling in de eigen omgeving plaats. De behandeling is op maat gemaakt en verschilt zo per persoon.

Waarom werken als verpleegkundige bij Lentis Crisisdienst?

Als Verpleegkundige bij de Lentis Crisisdienst heb je een zeer belangrijke functie. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor verwijzers bij crisismeldingen. Jij bepaalt zo de te nemen stappen. Dit is een grote verantwoordelijkheid die door ons gezien en erkend wordt. Jouw werk heeft betekenis. Je hebt veel verschillende taken. Jij bent de schakel tussen verwijzers, artsen en medewerkers van de 24-uurs dienst. Je coördineert de samenwerking binnen de crisisdienst en biedt ondersteuning aan verpleegkundigen van diverse afdelingen. Daarnaast onderhoud je contacten met hulpverleners, verwijzers, familie en politie. Ook regel jij consulten met de huisartsen en geef je zelfzorgadvies. Kortom jij bent dé spil in een crisissituatie: jij zorgt ervoor dat iedereen alle benodigde informatie heeft.