Opleiding Verpleegkundige niveau 4

Opleiding Verpleegkundige niveau 4

Intern & extern

vrouw luistert naar andere vrouw

Inschrijving gesloten

Ik ben geïnteresseerd

Meer weten?

Recruitment

050-4097878

Over de opleiding

Haal jij voldoening uit het helpen van mensen? Vind je veelzijdigheid belangrijk in je werk? En wil je graag leren én werken? Dan is de opleiding tot Verpleegkundige bij Lentis wat voor jou.

Bij Lentis kun je via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) de opleiding tot Verpleegkundige op kwalificatieniveau 4 volgen. Dat betekent dat je tegelijkertijd leert én werkt. Hoe fijn is dat?

Als grootste zorgorganisatie van het Noorden biedt Lentis veel voordelen. Zo kun je aan de slag bij verschillende zorggroepen zoals volwassenenpsychiatrie, ouderenzorg, forensische psychiatrie en Jeugd Wonen. Jouw leerperiode kan uitsluitend binnen de psychiatrie of de ouderenzorg plaatsvinden, maar een combinatie van beide is ook mogelijk.

Begin en duur van de opleiding

Afhankelijk van het aantal opleidingsplaatsen starten er twee nieuwe groepen per jaar: in maart en september. Je krijgt van ons een leer-arbeidsovereenkomst van 32-36 uur per week.

Opleiding op maat

De duur van je opleiding hangt af van het traject dat je volgt. Een traject duurt maximaal 3 jaar, maar er zijn goede mogelijkheden om in aanmerking te komen voor vrijstellingen. Hierdoor kan je opleiding (veel) korter duren. Dit wordt bepaald op basis van je vooropleiding en ervaring.

Je kunt de opleiding via verschillende trajecten volgen:

  • Vaste verkorte route (van maximaal 2,5 jaar)
  • Flexibele verkorte route, waarbij op individuele basis bekeken wordt hoe lang de opleiding voor jou gaat duren.

Wat ga je doen?

Je gaat bij ons werken op verschillende plekken, met verschillende doelgroepen. Daarbij kun je te maken krijgen met diverse problematiek: psychiatrisch, psycho-geriatrisch en somatisch. Dit hangt af van de keus die je maakt. Verder gelden afhankelijk van het traject dat je volgt verschillende afspraken.

Verkort traject

Als je een verkorte route doet, volg je een dag in de week onderwijs op het ROC en de overige dagen werk en leer je binnen Lentis. Je krijgt vanaf het begin een leer- arbeidsovereenkomst.

Wonen en werken in het Noorden, een fantastische combinatie

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de Randstad te verlaten en hun geluk in Noord-Nederland te zoeken. Minder drukte, minder files, minder stress en juist meer rust en ontspanning, zonder verlies van stadse voorzieningen. De noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe verwelkomen je graag. Je voelt je hier direct thuis!

Lees meer

Je salaris

Bij het ingaan van de leer-arbeidsovereenkomst ontvang je een leerlingensalaris.  Wanneer je in het bezit bent van een diploma Verzorgende IG dan wordt je ingeschaald in FWG 35.

Werk je voorafgaand aan de opleiding al bij Lentis? Dan behoud je je huidige salaris tijdens de opleiding.

Toelatingseisen

Voor het volgen van de opleiding gelden er voorwaarden.

  • Je bent in het bezit van een mbo diploma SAW/MZ, MDGO-VP, Verzorgende-IG of HBO SPH/Social Work en hebt bij voorkeur met minimaal één jaar werkervaring.
  • Je bent minimaal 18 jaar
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs, dit omdat de verschillende locaties en afdelingen over de hele provincie Groningen en Noord-Drenthe verspreid liggen.
  • Het betreffende ROC bepaalt met jou of je voldoet aan de eisen van het traject dat je wilt volgen (afhankelijk van je vooropleiding en ervaring). Iedere ROC hanteert een eigen intakeprocedure.

Als je belangstelling hebt voor de opleiding kun je meedoen in de sollicitatieprocedure. In een gesprek met jou wordt ingegaan op je motivatie en je capaciteiten. Hierbij wordt ook besproken bij welke doelgroep je affiniteit ligt. Verder vindt een capaciteiten- en persoonlijkheidstest plaats.

Na de opleiding

Wanneer je de opleiding hebt afgerond ontvang je het diploma Verpleegkundige niveau 4 en ontvang je een arbeidscontract voor onbepaalde tijd. Je bent zelf verantwoordelijk voor de inschrijving in het BIG register en het aanvragen van de AGB code.

Als erkend mbo-verpleegkundige in de ggz verpleeg, verzorg en begeleid je mensen met (chronisch) psychiatrische en psychische problemen. Je verricht verpleegtechnische handelingen en begeleidt jouw patiënten tijdens het behandelproces.  Zo lever je een belangrijke bijdrage aan hun herstel en/of het verbeteren van hun kwaliteit van leven.

Binnen Lentis kun je aan de slag binnen verschillende zorggroepen en -settingen: volwassenen, jongeren, ouderen – in langdurende of kortdurende zorg, klinisch of ambulant, forensische zorg, psychogeriatrie, etc.De precieze invulling van je rol als Verpleegkundige verschilt per zorggroep. We bieden goede carrièremogelijkheden in de organisatie om je optimaal te kunnen ontwikkelen.

 

 

Vragen?

Heb je vragen over deze opleiding, dan kun je contact opnemen met de afdeling HR via hrservice@lentis.nl