Wij bieden jou de mogelijkheid om de postmasteropleiding tot Psychotherapeut volgen. Bij Lentis geloven we in jezelf blijven ontwikkelen tijdens je werk. We zijn een bevoegd praktijkopleidingsinstelling.

Tijdens de opleiding tot Psychotherapeut ontwikkel jij je in het diagnoses en indicaties stellen binnen de psychotherapie. Daarnaast bekwaam jij je uiteraard in het geven van psychotherapeutische behandelingen.
Wanneer je deze opleiding hebt afgerond, word je ingeschreven in het BIG register als een psychotherapeut. Vanaf dat moment ben je bevoegd om als zelfstandig als psychotherapeut te werken. Je kunt in een eigen praktijk werken, maar ook bijvoorbeeld in een GGZ-organisatie als Lentis. Psychische klachten komen veel voor, één op de vier mensen in Nederland heeft hier last van. Lentis leidt je graag op tot een kundige Psychotherapeut om deze mensen te helpen.

Traject

De opleiding tot Psychotherapeut duurt drie jaar. Je krijgt tijdens deze opleiding drie uur per week les en je doet minimaal 20 uur werkervaring op binnen het werkgebied.  Je lessen volg je bij opleidingsinstituut PPO (Postmaster Psychologie Opleidingen).  Tijdens deze opleiding krijg je begeleiding van een praktijk begeleider en vindt er supervisie plaats.