Wij bieden jou de mogelijkheid om de postmasteropleiding tot Psychotherapeut volgen. Bij Lentis geloven we in jezelf blijven ontwikkelen tijdens je werk. We zijn een bevoegd praktijkopleidingsinstelling.

Tijdens de opleiding tot Psychotherapeut ontwikkel jij je in het diagnoses en indicaties stellen binnen de psychotherapie. Daarnaast bekwaam jij je uiteraard in het geven van psychotherapeutische behandelingen.
Wanneer je deze opleiding hebt afgerond, word je ingeschreven in het BIG register als een psychotherapeut. Vanaf dat moment ben je bevoegd om als zelfstandig als psychotherapeut te werken. Je kunt in een eigen praktijk werken, maar ook bijvoorbeeld in een GGZ-organisatie als Lentis. Psychische klachten komen veel voor, één op de vier mensen in Nederland heeft hier last van. Lentis leidt je graag op tot een kundige Psychotherapeut om deze mensen te helpen.

Noord-Nederland heet je welkom! 

Het Noorden is mooi en dynamisch, dat maakt het werken in deze regio extra bijzonder. Door de nuchtere en vriendelijke mentaliteit in het Noorden voel je je al snel op je gemak.

Werken bij Lentis kun je combineren met wonen in de bruisende stad en de rust en ruimte van de Ommelanden. Minder drukte, minder files, minder stress en juist meer rust en ontspanning, zonder verlies van stadse voorzieningen.

Lentis is de grootste zorgorganisatie van Noord-Nederland. Kunnen wij jou binnenkort ook welkom heten? 

Traject

De opleiding tot Psychotherapeut duurt drie jaar. Je krijgt tijdens deze opleiding gemiddeld twee uur per week les en je doet gemiddeld 24 uur werkervaring op binnen het werkgebied.  Je lessen volg je bij opleidingsinstituut PPO (Postmaster Psychologie Opleidingen) in Groningen of bij de RINO Groep in Utrecht. Tijdens deze opleiding krijg je begeleiding van een praktijkbegeleider en een werkbegeleider, bovendien vindt er supervisie plaats.

Toelatingseisen

Om deze opleiding vanuit ons te gaan doen, moet je werkzaam zijn als GZ psycholoog.

Aanmeldproces

Interesse in de opleiding of vragen? Je kunt contact opnemen met Angelique van Diepen jb.vandiepen@lentis.nl.