Opleiding Psychotherapeut

Opleiding Psychotherapeut

Intern & extern

Wij bieden jou de mogelijkheid om de postmasteropleiding tot Psychotherapeut volgen. Bij Lentis geloven we in jezelf blijven ontwikkelen tijdens je werk. We zijn een bevoegd praktijkopleidingsinstelling.

Tijdens de opleiding tot Psychotherapeut ontwikkel jij je in het diagnoses en indicaties stellen binnen de psychotherapie. Daarnaast bekwaam jij je uiteraard in het geven van psychotherapeutische behandelingen.
Wanneer je deze opleiding hebt afgerond, word je ingeschreven in het BIG register als een psychotherapeut. Vanaf dat moment ben je bevoegd om als zelfstandig als psychotherapeut te werken. Je kunt in een eigen praktijk werken, maar ook bijvoorbeeld in een GGZ-organisatie als Lentis. Psychische klachten komen veel voor, één op de vier mensen in Nederland heeft hier last van. Lentis leidt je graag op tot een kundige Psychotherapeut om deze mensen te helpen.

Traject

De opleiding tot Psychotherapeut duurt drie jaar. Je krijgt tijdens deze opleiding gemiddeld twee uur per week les en je doet gemiddeld 24 uur werkervaring op binnen het werkgebied.  Je lessen volg je bij opleidingsinstituut PPO (Postmaster Psychologie Opleidingen) in Groningen of bij de RINO Groep in Utrecht. Tijdens deze opleiding krijg je begeleiding van een praktijkbegeleider en een werkbegeleider, bovendien vindt er supervisie plaats.

Inschrijving gesloten

Ik ben geïnteresseerd

Meer weten?

Recruitment

050-4097878

Wonen en werken in het Noorden, een fantastische combinatie

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de Randstad te verlaten en hun geluk in Noord-Nederland te zoeken. Minder drukte, minder files, minder stress en juist meer rust en ontspanning, zonder verlies van stadse voorzieningen. De noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe verwelkomen je graag. Je voelt je hier direct thuis!

Lees meer

Toelatingseisen

Om deze opleiding vanuit ons te gaan doen, moet je werkzaam zijn als GZ psycholoog.

Praktische informatie

De laatste instroom is in maart 2024. Vragen? Stel ze gerust! Je kunt contact opnemen met Angelique van Diepen jb.vandiepen@zwolle.psyq.nl.