Binnen Lentis kun jij de opleiding tot Klinisch Psycholoog volgen. Bij Lentis zijn we trots op het werk dat wij doen. Het werk dat we doen is belangrijk. Daarom investeren we graag in jou en bieden wij jou de kans om een opleiding te volgen. Wij zijn dan ook een bevoegd praktijkopleidingsinstelling.

Tijdens de opleiding tot Klinisch Psycholoog  leer jij complexe psychische problemen te diagnosticeren en te behandelen.  Jij bekwaamt je daarnaast op het gebied van psychotherapie. Wetenschappelijk onderzoek is ook onderdeel van deze opleiding. Tenslotte ga jij nog aan de slag met het ontwikkelen van jouw vaardigheden op het gebied van beleid en management. Vaak heb jij als Klinisch Psycholoog namelijk een leidinggevende functie.  De opleiding tot Klinisch Psycholoog is zo een brede opleiding.

Wanneer je deze opleiding hebt afgerond, sta jij ingeschreven als Gezondheidszorg Specialist in het BIG register. Vanaf dat moment ben je bevoegd om als zelfstandig als Klinisch Psycholoog te werken. Vaak kom jij te werken in ziekenhuizen, TBS klinieken of  in een GGZ-instelling als Lentis.

Traject

Wanneer je de opleiding tot Klinisch Psycholoog doet volg je gemiddeld drie uur per week college. Deze lessen volg je vier jaar. Je lessen volg je bij opleidingsinstituut PPO (Postmaster Psychologie Opleidingen) of RINO Groep in Utrecht. Daarnaast doe je 24 uur per week ervaring op binnen jouw werkveld. We werken samen met andere instellingen zoals het UMCG en de Mesdag. Zo doe je ook praktijkervaring op in andere contexten. Tijdens de opleiding vindt er supervisie plaats en krijg je begeleiding vanuit een praktijk en werkbegeleider.

Noord-Nederland heet je welkom! 

Het Noorden is mooi en dynamisch, dat maakt het werken in deze regio extra bijzonder. Door de nuchtere en vriendelijke mentaliteit in het Noorden voel je je al snel op je gemak.

Werken bij Lentis kun je combineren met wonen in de bruisende stad en de rust en ruimte van de Ommelanden. Minder drukte, minder files, minder stress en juist meer rust en ontspanning, zonder verlies van stadse voorzieningen.

Lentis is de grootste zorgorganisatie van Noord-Nederland. Kunnen wij jou binnenkort ook welkom heten? 

Toelatingseisen

Om deze opleiding te kunnen volgen moet je werkzaam zijn als GZ-psycholoog of GZ-psycholoog/psychotherapeut.

Aanmeldproces

De opleiding tot Klinisch Psycholoog start eens per jaar. Binnen deze opleiding zijn er vier plaatsen beschikbaar. Wil je solliciteren? Of heb je vragen over dit traject? Neem dan contact op met Angelique van Diepen jb.vandiepen@lentis.nl. Angelique vertelt je graag meer over deze mooie opleiding.