Binnen Lentis kun jij de opleiding tot Klinisch Psycholoog volgen. Bij Lentis zijn we trots op het werk dat wij doen. Het werk dat we doen is belangrijk.  Daarom investeren we graag in jou en bieden wij jou de kans om een opleiding te volgen.  Wij zijn dan ook  een bevoegd praktijkopleidingsinstelling.

Tijdens de opleiding tot Klinisch Psycholoog  leer jij complexe psychische problemen te diagnosticeren en te behandelen.  Jij bekwaamt je daarnaast op het gebied van psychotherapie. Wetenschappelijk onderzoek is ook onderdeel van deze opleiding. Tenslotte ga jij nog aan de slag met het ontwikkelen van jouw vaardigheden op het gebied van beleid en management. Vaak heb jij als Klinisch Psycholoog namelijk een leidinggevende functie.  De opleiding tot Klinisch Psycholoog is zo een brede opleiding.
Wanneer je deze opleiding hebt afgerond, sta jij ingeschreven als Gezondheidszorg Specialist in het BIG register. Vanaf dat moment ben je bevoegd om als zelfstandig als Klinisch Psycholoog te werken. Vaak kom jij te werken in ziekenhuizen, TBS klinieken of  in een GGZ-instelling als Lentis.

Traject

Wanneer je de opleiding tot Klinisch Psycholoog doet volg je één dag per week college. Deze lessen volg je drie jaar. Daarnaast doe je 28 uur per week werkervaring op binnen jouw veld. Dit doe je vier jaar. Je lessen volg je bij opleidingsinstituut PPO (Postmaster Psychologie Opleidingen). Tijdens deze opleiding vindt er supervisie plaats en krijg je begeleiding vanuit een praktijk en werkbegeleider.