Lentis is een erkende praktijkopleidingsinstelling voor de opleiding tot hbo-verpleegkundige. Wij bieden zorg in de noordelijke provincies aan ruim 25.000 mensen met ( complexe) psychische en psychiatrische problemen en vervullen daarmee een betekenisvolle maatschappelijke rol in de regio. Bij ons staat kwaliteit, expertise, innovatie en het welbevinden van onze cliënten voorop. Dat zie je terug binnen onze opleiding tot hbo-verpleegkundige: jij komt terecht in een dynamische, toegewijde en professionele werk- en opleidingsomgeving met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen inbreng.

Wanneer jij binnen een team cliënten graag een excellente begeleiding wilt bieden, een duidelijke visie hebt op de geestelijke gezondheidszorg en je wilt verdiepen en verbreden binnen jouw vakgebied, solliciteer dan bij ons naar de functie van hbo-verpleegkundige in opleiding.

Noord-Nederland heet je welkom! 

Het Noorden is mooi en dynamisch, dat maakt het werken in deze regio extra bijzonder. Door de nuchtere en vriendelijke mentaliteit in het Noorden voel je je al snel op je gemak.

Werken bij Lentis kun je combineren met wonen in de bruisende stad en de rust en ruimte van de Ommelanden. Minder drukte, minder files, minder stress en juist meer rust en ontspanning, zonder verlies van stadse voorzieningen.

Lentis is de grootste zorgorganisatie van Noord-Nederland. Kunnen wij jou binnenkort ook welkom heten? 

Praktische info

Lentis streeft ernaar dat de opleiding tot hbo-verpleegkundige in twee en een half jaar afgerond kan worden. Bij instroom op basis van een andere vooropleiding  dan mbo-verpleegkundige zal per individuele kandidaat naar eventuele vrijstellingen gekeken worden. Ook hierbij is het uitgangspunt dat de opleiding in circa twee en een half jaar moet kunnen worden afgerond. Tijdens de opleiding ben je voor minimaal 32 uur in dienst bij Lentis. Waarvan je één dag onderwijs volgt bij de Hanzehogeschool in Groningen. Daarnaast moet je rekening houden met een aantal uren zelfstudie, gemiddeld ongeveer 12 uur per week.

De opleiding wordt in totaal in 7 modules aangeboden. Waarbij veel aandacht is voor de verschillende CanMeds rollen, zoals: de zorgverlener, de communicator, de samenwerkingspartner, de reflectieve Evidence-based Practice- professional, de gezondheidsbevorderaar, de organisator en de kwaliteitsbevorderaar.

Deze opleiding rondt je af met een zgn. ‘breed’ diploma op niveau 6. De opleiding start twee keer per jaar, in februari en september.

Toelatingseisen

Je dient te voldoen aan de volgende toelatingseisen:

  • Je bent mbo-verpleegkundige of je hebt de hbo-opleiding Social Work, inclusief de registratie tot GZ-agoog, afgerond.
  • Daarnaast ben je in het bezit van een AGB code en heb je als verpleegkundige een BIG registratie
  • Je hebt enkele jaren ervaring in de psychiatrie, bij voorkeur verschillende zorgsettingen.
  • Je hebt een aantoonbare bovengemiddelde inzet t.a.v kwaliteitszorg, innovatie, regievoeren.

Wat ga je doen?

Jij volgt één dag per week theoretisch onderwijs bij Hanzehogeschool in Groningen. Vanuit het principe ‘training on the Job’ kun je de geleerde kennis en vaardigheden direct toepassen op de afdeling waar je werkt en leer, binnen Lentis. Je bent dan in dienst van de opleidingsinstelling en ontvangt dientengevolge een salaris conform de CAO GGZ. Het contract bedraagt minimaal 32, maximaal 36 uur, waarvan een dag onderwijs naar rato. Lentis draagt de kosten voor de verplichte onderdelen van opleiding, zoals bijvoorbeeld college- en boekengeld.

Je zult op verschillende plekken werken en leren om zoveel mogelijk facetten van de zorg binnen Lentis te ervaren. Gedurende je opleiding word je ondersteund in het leren door de docenten van de Hanze hogeschool en praktijk- en werkbegeleiders van Lentis. De nadruk ligt op de eigen regie in het werken en leren.

Het werk als hbo- verpleegkundige

Een diploma geeft recht op registratie in het BIG register als verpleegkundige – deze titel is wettelijk beschermd. Na deze opleiding ben je op hbo-niveau zelfstandig inzetbaar binnen verschillende zorgsituaties van cliënten met complexe problematiek. Waarbij zorgcoördinatie, innovatie en kwaliteitszorg belangrijke begrippen zijn. De verbetering van de kwaliteit van het leven en het leren omgaan met de gevolgen van de aandoening in het dagelijks leven staan daarbij voorop.

Aanmeldproces

Geïnteresseerd in de opleiding of vragen? Neem contact op met Nick te Velde en Marinka Sewüster via praktijkopleiding@lentis.nl.