Lentis is een bevoegde praktijkopleidingsinstelling voor de opleiding tot GZ-psycholoog. Je wordt opgeleid tot generalist in de gezondheidszorg die zelfstandig kan optreden als diagnosticus, die indicatiestellingen doet en uiteenlopende psychische aandoeningen indiceert en behandelt, variërend van enkelvoudig tot matig complexe problematiek. Binnen de opleiding kan je kiezen voor de volwassenen/ouderen variant of een kinder- en jeugd variant.

Tijdens deze tweejarige opleiding volg je één dag per week cursorisch onderwijs en werk je vier dagen per week onder supervisie bij Lentis.

Aantal plaatsen

Lentis biedt ongeveer 12 praktijkopleidingsplaatsen per jaar. Je kunt worden geselecteerd wanneer je als masterpsycholoog werkzaam bent. Je lessen volg je bij opleidingsinstituut PPO (Postmaster Psychologie Opleidingen) in Groningen of bij de RINO Groep in Utrecht.

"Je reflecteert heel veel op jezelf: hoe verhoud ik me tot de patiënten?"

Na tien jaar werken als docent en studieloopbaanbegeleider op de Hanzehogeschool vond Nienke Velterop dat het tijd was voor een…

Lees het volledige verhaal van Nienke (GZ-psycholoog)

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding beschik je over een doctoraal of masteropleiding psychologie, (ortho)pedagogiek of geestelijke gezondheidskunde en ben je in het bezit van een geldige LOGO verklaring. Zie voor meer informatie: www.vlogo.nl.

Cursorisch onderwijs

Het cursorisch onderwijs beslaat 480 uur. Gedurende twee jaar vindt er één dag per week verdieping en verbreding plaats betreffende onder andere psychodiagnostiek, interventiemethoden, indicatiestelling en behandelingsmethoden van uiteenlopende psychologische problemen en stoornissen. Daarnaast wordt ingegaan op het geven van voorlichting, multidisciplinair samenwerken en het uitvoeren van coördinerende taken. De vakinhoudelijke kennis is afgestemd op het praktijkgedeelte.

Noord-Nederland heet je welkom! 

Het Noorden is mooi en dynamisch, dat maakt het werken in deze regio extra bijzonder. Door de nuchtere en vriendelijke mentaliteit in het Noorden voel je je al snel op je gemak.

Werken bij Lentis kun je combineren met wonen in de bruisende stad en de rust en ruimte van de Ommelanden. Minder drukte, minder files, minder stress en juist meer rust en ontspanning, zonder verlies van stadse voorzieningen.

Lentis is de grootste zorgorganisatie van Noord-Nederland. Kunnen wij jou binnenkort ook welkom heten? 

Praktijkonderwijs

De praktijkervaring beslaat 2.790 uur en omvat een tweejarig programma, uitgaande van een dienstverband van 32 uur. In het ene jaar ben je werkzaam binnen Lentis, in het andere jaar zal je gedetacheerd worden naar een van de samenwerkingspartners. We hebben een groot samenwerkingsverband met veertien organisaties waaronder het UMCG, Martini Ziekenhuis, de Mesdagkliniek, ’s Heeren Loo, INTER-PSY, VNN, Accare en ZINN.

Je gaat aan de slag met diagnostiek, indicatiestelling en behandelstelling. Daarnaast neem je deel aan het multidisciplinair overleg. Bij al je werkzaamheden weet je wetenschappelijke kennis in de praktijk te vertalen en toe te passen. Gedurende de opleiding is de caseload gedifferentieerd en krijg je steeds meer verantwoordelijkheden en complexere werkzaamheden.

Als GZ-psycholoog in opleiding werk je onder verantwoordelijkheid van een werkbegeleider en volg je daarnaast supervisie over de verschillende gebieden die in de opleiding aan bod komen. Het leertraject wordt gevolgd en beoordeeld door een praktijkopleider.

Na de opleiding

Na de opleiding ben je GZ-psycholoog en zouden we graag kijken of er binnen Lentis een plek is die bij jou past. Mogelijk kom je terecht op een andere werkplek dan waar je bent begonnen, of waar je tijdens je opleiding hebt gewerkt.

Aanmeldproces

Interesse in de opleiding of vragen? Je kunt contact opnemen met Angelique van Diepen jb.vandiepen@lentis.nl .