Lentis Research

Dichtbij de zorg

Lentis heeft een uitgebreid netwerk van onderzoekers, promovendi en onderzoeksassistenten die betrokken zijn bij de uitvoering en ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek. We doen onderzoek zodat we de zorg voor onze cliënten blijven verbeteren. Hiervoor werken we samen met cliënten, naasten en behandelaren, maar ook met (academische) ziekenhuizen, andere GGZ-instellingen, universiteiten en onderzoekscentra.

Het onderzoek vindt niet plaats in gesloten kantoren ver van de zorg. Dat doen we op de zorgafdelingen, zo dicht mogelijk bij onze cliënten en behandelaren. Op deze manier sluit het wetenschappelijk onderzoek optimaal aan op de (zorg)vragen die spelen in de behandelteams. Hulpvragen vanuit de praktijk worden onderzocht, waardoor zowel cliënten als behandelaren van Lentis tijdens de behandeling kunnen profiteren van de kennis uit het wetenschappelijk onderzoek.

De onderzoekers kunnen jou als cliënt of behandelaar bij Lentis vragen om mee te doen aan een onderzoek. Met jouw deelname lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van onze zorg! Uiteraard is de keuze of je meedoet aan een onderzoek, altijd aan jou. Lees meer over de lopende onderzoeken van Lentis Research.

Stynke Castelein

Hoofd Lentis Research
Hoogleraar Herstelbevordering bij psychische aandoeningen

Wieny Kampinga

Managementassistent

Jojanneke Bruins

Senior onderzoeker
Supervisor KP’ers

Stijn Crutzen

Senior onderzoeker
Supervisor VIOS’en

Melina Tetzlaff

Promovendus

Mitch Lases

Promovendus

Charlie Schillemans

Promovendus

Linda Hoeksema

Promovendus

Floor Arts

Onderzoeksassistent

Hereweg 80, Groningen

Managementassistent

Publicaties

De onderzoekers van Lentis publiceren hun onderzoeksbevindingen in nationale en internationale tijdschriften. We kiezen vooral voor tijdschriften die openbaar zijn, zodat iedereen de onderzoeksuitkomsten kan lezen. Nederlandse versies van deze artikelen verschijnen regelmatig in het tijdschrift GGzet Wetenschappelijk.

Hieronder de publicaties uit 2021 en 2022 vanuit Lentis Research. De namen met een sterretje* zijn op het moment van publicatie werknemer van Lentis.

Jaarverslag 2022 (binnenkort 2023)

Ieder jaar brengt Lentis Research een jaarverslag uit. Hierin zijn alle lopende en afgeronde wetenschappelijke onderzoeken, hoogtepunten en mijlpalen van het jaar terug te lezen. Bekijk het jaarverslag van Lentis Research, nu nog van 2022. Binnenkort verschijnt het jaarverslag van 2023.

Ik wil onderzoek doen..

Wil je graag dat Lentis deelneemt aan een wetenschappelijk onderzoek? Of zoek je een samenwerking op een bepaald onderwerp, om vervolgens het onderzoek gezamenlijk met Lentis uit te voeren? Neem contact op! In het stroomschema zie je hoe dit proces in zijn werk gaat.

"We willen interventies maken waar patiënten behoefte aan hebben."

Stynke Castelein is hoofd onderzoek van Lentis Research en bijzonder hoogleraar herstelbevordering bij ernstige psychische aandoeningen. Zij initieert en doet…