Flexwerk in de zorg is de afgelopen jaren steeds normaler geworden. Als je nog niet eerder in de flex hebt gewerkt, heb je misschien vragen. Wat houdt flexwerken nou eigenlijk in? Voor wie is het geschikt? En wat zijn de voor- en nadelen? Samen met Stephanie Bindervoet, teamleider van Dignis Flex, hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.

Flexwerken, wat houdt dat in?

Als je flexwerker bent bij Dignis, word je naar je beschikbaarheid ingedeeld op verschillende dagen en locaties. Je hebt hetzelfde contract als elke andere medewerker van Dignis. Ook genieten jullie dezelfde secundaire arbeidsvoorwaarden. Dat betekent, onder andere, tegen een scherp tarief een fiets aanschaffen, een telefoon kopen of een fitnessabonnement afsluiten! Daarnaast biedt de Flexpool veel opleidingsmogelijkheden, bijvoorbeeld tot Verzorgende IG. Ook volg je interne modules, en worden er af en toe workshops en seminars georganiseerd om een bepaald thema te bespreken. Op die manier kun je jezelf blijven ontwikkelen en doorgroeien.

Proeven in verschillende keukens

De eigen regie over je rooster hebben, dat heeft natuurlijk voordelen. Bijvoorbeeld als je een jong gezin hebt, maar ook als je student bent, is het handig om wat extra flexibiliteit te hebben. Verder is flexwerk een fijne manier om weer terug in het werk te stappen, als je er een tijdje uit bent geweest. Twijfel je nog over welke kant je op wilt in de ouderenzorg? Dan is flexwerk ideaal om nog even rond te kijken op verschillende afdelingen. Als je eenmaal je plekje gevonden hebt, kun je doorstromen naar een vaste groep.

Avontuurlijke generalisten

Is flexwerken iets voor jou? Dan herken je jezelf hier misschien in. Je bent een generalist, die het leuk vind om over van alles wat te weten. Verder is het is belangrijk dat je zelfstandig bent en communicatief sterk, omdat je met veel verschillende collega’s en afdelingen werkt. Werken in de Flexpool is veelzijdig. Daarom komt het van pas als je nieuwsgierig bent en het leuk vindt om nieuwe dingen te leren. Als je je snel verveelt en graag afwisseling wilt in je werk, is het misschien wat voor jou!

Snel schakelen

Beginnen in de flex is even wennen. Voor sommige mensen kan het overweldigend zijn om op verschillende plekken en mensen te werken. Daarom word je bij Dignis eerst een paar weken ingewerkt op één locatie, voordat je op andere plekken wordt ingezet. Op die manier kun je rustig kennismaken met het werk.

Het contact met cliënten en bewoners is ook anders dan wanneer je op een vaste afdeling werkt. Vaak heb je niet de tijd om hen uitgebreid te leren kennen. Om te zien wat een cliënt nodig heeft, moet je daarom snel kunnen schakelen. Je ervaring met veel soorten cliënten en afdelingen is dan mooi meegenomen. Jouw ervaring kan een waardevolle toevoeging zijn aan de werkwijzen van teams.

Enthousiast geworden?

Solliciteren bij de Flexpool van Dignis is easy! Klik op onderstaande knop en bekijk alle vacatures.

Bekijk hier de vacatures

Je kunt ook vrijblijvend contact opnemen met Stephanie Bindervoet, teamleider Dignis Flex: 06-57752704.