De vijf grote noordelijke ggz-organisaties, waaronder Lentis, bieden per februari 2019 betaalde werk/leerplaatsen voor afgestudeerde studenten mbo-verpleegkunde niveau 4 en derde- en vierdejaars studenten hbo-Verpleegkunde. Lentis, FPC Dr. S. Van Mesdag, GGZ Drenthe, GGZ Friesland en Verslavingszorg Noord Nederland hebben te maken met een tekort aan verpleegkundigen. Daarom bieden ze in totaal 18 betaalde opleidingsplaatsen HBO-verpleegkunde aan. Mbo’ers die hun diploma Verpleegkunde of een andere Zorg en Welzijn-opleiding niveau 4 op zak hebben kunnen hierop solliciteren. Ook mensen met een afgeronde hbo-opleiding SPH of MWD en derde/vierdejaars hbo-Verpleegkunde zijn zeer welkom.

Opleiding

In een periode variërend van 2,5 tot 4 jaar, afhankelijk van de vooropleiding, worden de studenten opgeleid tot hbo-verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg. Dit gebeurt in samenwerking met NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden, Hanzehogeschool Groningen en Windesheim Zwolle. Tijdens de opleiding wordt werken en leren met elkaar gecombineerd. Gedurende het traject werken de studenten minimaal twee keer één jaar op verschillende afdelingen van de ggz-organisatie waarvoor ze hebben gekozen. Het is ook mogelijkheid om bij één van de ander organisaties een leer-werkperiode van een jaar te volgen.

Gunstige arbeidsvoorwaarden

Geselecteerden krijgen een leer- en arbeidsovereenkomst van minimaal 28 uren per week, inclusief 4 uren per week voor studie. Ook ontvangen ze een volledige vergoeding van het collegegeld en een boekenbudget. Als zij klaar zijn met hun opleiding krijgen ze een vast contract.

Informatiebijeenkomst

Op vrijdag 2 november vindt er van 14.00 tot 16.00 uur een informatiebijeenkomst plaats in Theater De Kimme in Zuidlaren, op het terrein van Lentis aan de Verlengde Stationsweg.

Direct solliciteren?

De vacature staat op Zorgplein Noord Solliciteren kan tot 5 november.